Guillaume le Conquerant

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 130)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Herbouw verplichting #214601

  Vrienden van ons hadden een enorm stuk grond met een ruïne huis. Ze kampeerden er alleen de eerste jaren totdat er een washok en toilet werd gemaakt . De burgemeester kwam langs om te melden dat er nu herbouwd moest worden, wat dan ook maar gedaan werd.

  In reactie op: Vakantiehuistaks #213770

  krantenartikel

  In reactie op: Bevestiging balk aan gestucte ‘mur en pierres’ #213702

  Mijn ervaring hierin is wel dat met een beetje pech je tijdens het boren de steen waarin je boort lostrilt uit de omgeving. Dan heb ik het wel over graniet…

  Succes

  In reactie op: Watertank in de grond? #213482

  Tja Jos,

  Daar zeg je wat maar ben er nog niet helemaal uit. Ruimte zat achter de Abri maar met een vijver haal je ook weer de nodige muggen dichter bij huis maar het geeft ook weer ruimte voor andere dieren. Binnenkort gaan we weer naar ons heerlijke stulpje dus moet er maar eens met de vrouw over praten.

  In reactie op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit #210963

  Nou eeh jongens, de monteurs zijn druk bezig met Linky in de Correze. Heb een dringend bericht via de mail ontvangen dat de Linky nu echt geïnstalleerd moet worden.
  Of we ff een afspraak kunnen maken, tja we zitten pas in augustus weer in ons stulpje. Dus 10 augustus afgesproken, dat is de laatste dag dat de monteurs in de buurt zijn schijnt. Ach onze oude meter is uit 1974 en zal wel moe zijn inmiddels. Ben benieuwd hoe Linky ons gaat bevallen na alle verhalen. Ik kom er op terug 😉
  Willem

  In reactie op: Luchje #210768

  @ Krelis en Christian, ja absoluut zeker, alleen ‘smorgens, ben ook wel ‘savonds oplettend geweest maar dan niet. Wel weet ik inmiddels dat het in de loop van de nacht merkbaar wordt, zo rond 3 uur. En inderdaad, er moet geen wind staan ( en meestal is dat bij ons ’s zomers) Het moet wel met luchtdruk te maken hebben. \
  Willem

  In reactie op: Luchje #210748

  Nou, dat verklaard wel het e.e.a. H2S gas is dus zwaarder dal lucht en zakt naar beneden.

  In reactie op: Balkbevestiging #210516

  Heren, bedankt voor jullie meedenken en input. Ik maakte me geen zorgen maar soms als ik er naar keek vroeg ik mij telkens weer af of ik er iets aan moest doen. Nu duidelijk, lekker zo laten.
  Mooi forum toch hier.
  Willem

  In reactie op: Balkbevestiging #210503

  overzicht
  Hier nog een foto, er zit natuurlijk aan de andere kant ook nog een balk en die is goed.

  In reactie op: Balkbevestiging #210498

  Ik heb de moer reeds aangedraaid, ik kon dat maar een klein stukje doen, alles zit muurvast. De balk is op dat punt gewoon hol getrokken (evenals de andere genoemde balk aan de andere kant van het huis). In het midden zit een verticale balk tot aan de nok en de balk zit daar wel gesteund. Zelf heb ik aan twee opties gedacht, een stuk eiken er onder maken zodat het steunt of een tweede bout er bij zetten. Maar een bout er bij zetten lijkt makkelijk maar dat eikenhout is ongelofelijk hard geworden in de loop der jaren. Bovendien boor ik dan weer een gat door alle drie de balken heen wat weer een verzwakking is lijkt mij (of heb ik dat mis)?

  In reactie op: Balkbevestiging #210468

  Ter verduidelijking, het gaat om twee balken aan twee verschillende constructies. Dus elke balk heeft maar één punt waar door kromtrekken alleen de bout steun geeft. Nog maar een foto
  foto 2

  In reactie op: Verplichte handschoenen op de bromfiets #208667

  Pfff Rob, helemaal niet bij stilgestaan, ook daar weer wat betutteling er bij. In ons gehuchtje in de Correze zie ik de jeugd ’s zomers vrolijk rondknorren op vaak ook nog opgevoerde brommers, zonder handschoenen, in korte broek, alleen een helm op.
  Eerlijk gezegd, ik doe ook geen handschoenen aan als ik even op de Mobylette naar de bakker scheur. Niet in korte broek overigens. De Gendarmes lijken zich er niet druk om te maken, hmm toch maar eens rondneuzen naar handschoenen 🙁

  In reactie op: Inloggen bij de EDF #207422

  Waardeloos, bij mij werkt het ook niet, ook niet met een andere brouwser.

  In reactie op: Niet omdat het moet maar omdat het kan! #205611

  We kregen applaus en complimenten van de buren en de zoon van de eigenaar die 60 jaar geleden de verbouwing had gedaan kwam speciaal langs en was heel verheugd dat het huis nu eindelijk afgebouwd werd..
  Over twee weken gaan we de laatste stenen doen en inderdaad, het was een behoorlijke klus.
  Willem

  In reactie op: Franse bankrekening #197705

  Heren, Helder, bedankt vd reacties.
  Willem

  In reactie op: Franse bankrekening #197702

  We zijn belastingplichtig in NL. Voor ons is de vraag waarom ze pas na 11 jaar vragen om bewijs dat de rekening van ons is. Blijkbaar is er iemand wakker geworden en heeft de aangifte nog eens goed gelezen??
  Willem

  In reactie op: happers #189311

  Nou rata dan zijn ze al aardig dichtbij want wij zitten niet zover van de cantal af. Spannend, hoop ze toch eens te zien want we zitten in een klein dorp met heel veel bos er om heen met heel veel wild. Nachtzichtkijker maar paraat houden, wie weet.. en hondje… ach een beageltje van 11 jaar en al een beetje doof…

  In reactie op: happers #189309

  Heej Rata, is dit echt het gevolg van happers die loeien bij volle maan ;-)?
  Komen ze ook al een beetje richting Correze? Anders toch een beetje gaan opletten als ik ’s avonds rond 23 uur mijn hondje nog even uitlaat!
  Willem

  In reactie op: Is dit een camping à la ferme? Of niet? #192526

  Wij kregen ook ineens veel meer “vrienden” dan gedacht maar we zijn al snel overgegaan tot het meehelpen met klusjes en dat helpt 😉

  In reactie op: Aarderaad naar lichtpunten verplicht? #201046

  OK, nou de boilers hebben elk een eigen aansluiting met aarding maar ons huis is rechthoekig en de aarde aansluiting (25 m de tuin in, huis staat deels op rotsondergrond) plus elektra zitten aan het ene uiteinde en de keuken, WC en badkamer aan de andere kant. Zo’n 12 meter verschil en aan de kant van de waterleidingen zit buiten ook de put met meter Hier komt dus ook de waterleiding binnen, een extra aardingsdraad vanaf de meterkast naar de andere kant van het huis trekken is niet (meer) te doen vanwege enorm dikke muur en ander obstakels. Mag je dan wel een tweede aardkabel met barette aanleggen aan de kant van de waterput enz en deze direct op de waterleiding aansluiten?

  In reactie op: Aarderaad naar lichtpunten verplicht? #201044

  Een laatste praktische aardingsvraag, moet de waterleiding (koper) ook op een aardingsdraad worden aangesloten? Of loopt de aarding van de leidingen via de boilers.
  Willem

  In reactie op: Elektravraag #201774

  Die van ons moet ongeveer 35 a 40 jaar stil hebben gestaan want dat is de tijd dat er niet in ons huis werd gewoond simpel omdat het van binnen bijna geheel gesloopt was.

  In reactie op: Elektravraag #201772

  Rob, geld dat verwijderen ook voor zo’n oude disconcteur als wij hebben? Ik zit nu in NL, over twee weken ben ik weer in LDF. Zal dan nog eens kijken of ik aan de onderkant van de disjoncteur iets kan loshalen (zonder het zegel stuk te maken). Zou wel de mooiste oplossing zijn. Tja en in LINKY had ik mij tot nu toe niet zo verdiept, wel een hoop consternatie. Ik had begrepen dat er geen ontkomen aan is omdat de meter niet mijn eigendom is. In NL moesten we ook een slimme meter nemen toen we zonnepanelen installeerden zodat we terug zien wat we leveren en wat we verbruiken. Had liever een oude meter gehad die achteruit kon draaien.

  In reactie op: Elektravraag #201770
  In reactie op: Elektravraag #201769

  Rob, inmiddels is de situatie natuurlijk aanzienlijk verbeterd, geïsoleerd en schoongemaakt door een elektricien. De kabels zijn toen echter wel gewoon door hem in gebruik genomen toen hij een nieuwe groepenkast plaatste. De kabels vervangen durf ik niet echt omdat ik niet weet wat ik achter het bord aantref. Bovendien moet ik dan het zegel (linksboven op de foto) verbreken. Vandaar dat ik het maar zoek in verlengen totdat Linky komt en die zal dan wel buiten blijven denk ik. Het EDF komt regelmatig langs om de meterstand op te nemen maar zegt niets over de verouderde meter.
  Overigens ken ik twee bewoonde huizen in de omgeving die nog oudere zooi gewoon in gebruik hebben.

  In reactie op: Elektravraag #201767

  Rechts van de meter is dus de nieuwe groepenkast geplaatst. Apart was ook dat ik ontdekte dat de blauwe draad de phase was … Inmiddels zit er dus naast deze setting, netjes op een houten tableau de groepenkast maar de twee draden daar naar toe gaat maar net en om nu een betere indeling te maken (ivm mijn aggregaat) kom ik tekort.

  In reactie op: Elektravraag #201766

  Die Fouets is wellicht de beste oplossing want ik hoef het inderdaad maar zo’n 20cm te verlengen. De meter is uit 1974 op een houten gelakt blad, dat blad zit met vier schroeven aan de muur en één van die schroeven is gezekerd. Naast dit spul zit de nieuwe zekeringkast.
  Foto is zoals ik het in 2005 aantrof.

  Oude situatie

  In reactie op: rapport fosse septique bij aankoop #192884

  Het SPANC kwam pas 4 jaar na aankoop van ons huis (2005) op bezoek. Onze (betonnen) put met (betonnen) vetput is van 1970. Nooit gebruikt omdat de toemalige eigenaar het huis nooit heeft afgemaakt, dat doen wij nu dus wel. Na de inspectie, zes jaar geleden, nooit meer iemand gezien, wel elk jaar 13 euri aftikken voor het SPANC. Onze put voldoet niet aan de normen want het hemelwater komt er via de vetput ook in uit. Ook ziet men liever geen beton. De vetput kon ik laten zien, de put niet, veel te veel werk om dat open te leggen. Voor het vloeiveld heb ik met een armzwaai aangegeven dat dat wel 20 meter de tuin in ging.
  Na enige aarzeling zei de jonge dame, ach maison secondaire voor maar max 5 personen en twee slaapkamers.. is wel goed zo. Keurig rapportje gekregen en een mooie folder hoe het eigenlijk zou moeten. Tot nu toe werkt alles prima dus dikke doei, ik ga niks op norm brengen. De koeien in het weiland achter onze tuin poepen in een week meer in het open veld dan wij in een jaar!!!
  Willem

  In reactie op: Elektravraag en aggregaat #201559

  Ja, vindt het een prima schema en inmiddels één voor ons huis in de Correze gemaakt. Maar die zal nog wel wat wijzigingen ondergaan het komende jaar. Het is gewoon prettig snel te kunnen zien waar en wat van stroom wordt voorzien.
  Willem

  In reactie op: Elektravraag en aggregaat #201558

  Hehehe, Jos ik heb jou stappenplan gepikt en Christian, van jou site heb ik je fiche de repérage voorbeeld gepikt.
  Willem

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 130)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account