gerada

Aangemaakte reacties

21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: De kachel van de toekomst #212244
   gerada
  Bijdrager

  @Wubbe die open haard hebben we gesloopt en een houtfornuis er voorin de plaats gezet. Heerlijk warm!

  In reactie op: De kachel van de toekomst #212241
   gerada
  Bijdrager

  Ik kook en stook op hout in de winter. Hiermee “spaar ik stroom en gas uit. volgens mij is dat wel goed voor het milieu.

  Mijn droom is om ooit dit fornuis te bezitten/bouwen:

  In reactie op: De kachel van de toekomst #212194
   gerada
  Bijdrager

   

  Vanaf 1975 tot 1985 woonde ik in Canada. in die tijd was er in Californië een man die een waterstof auto had uitgevonden. Hij hing dat aan de grote klok en werd vermoord, door wie en wat is natuurlijk een mysterie. Maar het was wel een gevaarlijke uitvinding wat de petro-industrie betreft. die zagen hun enorme winsten in fijnstof rook opgaan! Nu ben ik een beetje gaan zoeken en ik vond een artikeltje hier op de website van “Geenstijl” niet echt betrouwbaar zou je zeggen maar wij beleefden dat in die tijd toch echt anders!

  https://www.geenstijl.nl/1335521/laten_we_dit_grote_complot_een/

  Maar dat is niet het enige er is ook dit, een artikel uit 1991!

  https://www.nrc.nl/nieuws/1991/06/27/de-zon-in-het-waterstof-6972106-a239302

  Gisteren was er bij WNL een gast die de elektrische auto wil gaan verkopen in de toekomst als personenauto, ze beginnen in 2021, dacht ik!

  Interessant allemaal!

  In reactie op: De kachel van de toekomst #212183
   gerada
  Bijdrager

  @Bosbess Ja maar het gaat niet om t stoken maar om de pannenkoek. Het maakt dus niet uit waar die op gebakken wordt. Gas, hout, buiten, elektrisch of weet ik veel. Het is het bakken zelf in een koekenpan en de damp die er dan vanaf komt, die het fijnstof afgeeft!

  Ja, op hout koken en stoken, spaart veel elektriciteit (voor de infra rood kachels) of propaangas (voor de zomer kookplaat). en dat spaart weer het opwekken van die stroom omdat het weer scheelt in de vervuiling van al die opgeslagen rest afval van de nucliëre troep. Ik heb 4 grote windmolens in mijn uitzicht staan en ondanks dat de productie daarvan een verkeerde footprint geeft, is er geen restafval van die productie, en wij trekken de stroom ervan hier in Bretagne.

  In reactie op: De kachel van de toekomst #212176
   gerada
  Bijdrager

  Ik heb een artikel gelezen in het tijdschrift BIJ. Dit gaat over het binnenmilieu.

  Een klein regeltje trok mijn aandacht en ik moest ook wel even lachen: “Als je een pannenkoek bakt en de keukendeur is dicht en de afzuiging staat niet aan of werkt niet zo lekker, dan komt er een hoeveelheid  fijnstof vrij die 67% keer de toegestane hoeveelheid bij een buitenweg is” Ik vond dit wel toepasselijk in deze discussie!

  Ada

  In reactie op: Wifi SFR en Orange onveilig? #206843
   gerada
  Bijdrager

  Waar staat WPS voor? Ik heb een SFR box en zou dat dus graag willen weten. en kan ik dit via de laptop veranderen?

  In reactie op: Welkom in Frankrijk, maar dan…….. #191113
   gerada
  Bijdrager

  Dank Ratatouille om dit draadje verder te laten gaan dan het begin bericht van RaadenDaad.

  Na dat ik de berichten gelezen heb, ben ik het met Capitaine eens dat “integratie” een moeilijk te omvatten woord is.
  Voor veel mensen zal het een andere betekenis hebben. Zolang je je beide voeten lekker in/op de grond hebt staan gaat het goed, maar owee als het anders is. Dan deugt er vaak niets aan La Douce France, dan is het “iedereens schuld behalve de mijne”. Zo heb ik het hier al vele verhalen gelezen en ook op nl.fr. Daar heb ik iemand die als beschreven hierboven door Capitaine, proberen te helpen, aan de telefoon gehad. Radeloos waren deze mensen, wisten niet meer wat te doen. Maar het spoor liep dood en ik vraag me vaak af hoe het gegaan met deze mensen.

  Zelf zijn we redelijk geintegreerd. In ons eerste gehucht werden we als een van hen gezien, (nog steeds). Maar we zijn na 10 jaar verhuisd ivm gezondheden, en wonen nu in een ander gehucht. Daar zijn we nu al redelijk geintegreerd in hun samenleving. We hebben goed contact met de buren en hebben feestjes, apéro’s ed.

  Voor mij betekent integratie, jezelf blijven en je binnen een gemeenschap voegen, met hun waarden en normen. Je aanpassen, zonder dat je jezelf verliest.
  Blijf gelukkig in je dorp Capitaine, en die sterren hang je zelf op!!
  Groet Gerada

  In reactie op: Welkom in de chambres d'hôtes. #195149
   gerada
  Bijdrager

  Ik heb zelf ook een B&B en ik serveer geen table d’hôtes. Maar stel dat ik dit wel zou doen dan zou ik dit probleem ook niet tolereren op de kamer! Geeft een hoop extra werk en daar verdien je niets mee. Ik heb daarom een gelegenheid gecreëerd waar men een maaltijd kan koken en opeten. Daar serveer ik trouwens ook het ontbijt indien gewenst.
  Als men van die mogelijk gebruik wil maken kun je een andere prijs vragen voor de kamer. Meer of minder dat is aan jou, ik zou meer doen, want je gaat ook niets verdienen aan een maaltijd. Als de mensen dan hun eten op de kamer gaan eten, geef aan dat je kosten in rekening brengt, zoals op de brief hierboven, die je vanzelfsprekend al aan ze had gegeven.

  Ik vind het helemaal niet erg als de mensen geen ontbijt willen, spaart mij een hoop werk, maar de andere kant is dat je dan ook het contact een beetje mist. Dit maak ik goed door in de morgen na hun eigen gemaakte ontbijt een praatje te houden en wat inlichtingen te geven. De mensen blijven vaak voor meer als een week bij mij. Misschien juist wel om die mogelijkheid.

  Je maakt me wel benieuwd naar je nieuwe concept!
  Groet Gerada

  In reactie op: Koppig als een Breton #191071
   gerada
  Bijdrager

  Ik ken de Bretons een beetje, ik woon hier al een jaar of 11. De een is zus en de andere is zo. Ik woon aan de Gallo kant van Bretagne. De Bretons pratende Bretons zijn strakker en ja koppiger. De Gallo Breton is zachter van aard, alhoewel hun taal anders doet voorkomen, die komt met de klank van de rollende rr en hard g soms erg hard over.
  Wij zijn als Noorderlingen thuis in dit prachtige vrije land!
  Gerada

  In reactie op: Piano de cuisine, ervaringen en opinies gevraagd #191052
   gerada
  Bijdrager

  Beste Jos, wij hebben in 2005 een piano uit Nederland meegenomen, die hadden we voor kostprijs uit een winkel kunnen kopen (showmodel) Merk Boretti, 5 branders, met lange middenbrander en links een driepits wokbrander, 2 ovens, 1 met hete lucht en een kleine met conventionele oven. Deze oven heeft nu 11 jaar gedraaid naar volle tevredenheid en op Propaan, dat is nl ook mogelijk bij deze piano. Nieuwprijs van deze is +/- 3500,00 maar wij hadden hem voor 1500,00 toen. Niet in Fr te koop, wel in Belgie. http://www.boretti.com/be er zullen zeker ook outlets zijn.
  Groet

  In reactie op: In je eentje oud worden in Frankrijk #190330
   gerada
  Bijdrager

  Dank je wel Mimi, ik zal dit bericht goed bewaren.
  Groet Gerada

  In reactie op: In je eentje oud worden in Frankrijk #190341
   gerada
  Bijdrager

  Dank je wel Mimi voor deze en eerdere uitleg. Ik leer weer een heleboel. Wat me ontgaan is of je hier een verzekering voor moet afsluiten of dat je dit zonder meer kunt aanvragen?

  In reactie op: In je eentje oud worden in Frankrijk #190305
   gerada
  Bijdrager

  Dank je wel Mimi voor je formulier, ik ga het zeker uitzoeken.
  warme groet Ada

  In reactie op: Upside-down stoken van openhaarden en inserts #200798
   gerada
  Bijdrager

  Wat een goede truk! En toen ik erover na ging denken besefte ik dat onze 83 jarige buuf dit ook zo doet. Grote schouw, twee buches eiken en ertussen een dennenappel met wat krant, en dat brand langzaam maar zeker en geeft grote warmte af!
  Maar ik ga dit zeker proberen in mijn poelle!
  Warme groet Ada

  In reactie op: In je eentje oud worden in Frankrijk #190301
   gerada
  Bijdrager

  Ik ben blij met deze discussie en val er nu pas in. Zelf denken we ook vaak aan hoe het nu moet straks/later. Dat van dat mandaat(Joost), moet ik eens opzoeken en over nadenken. Alleen ben ik bang dat wij in de categorie onvoldoende revenue vallen. Hoe werkt een Frans stel dit uit met alleen maar een klein pensioentje, hoe regelen zij dit om door te kunnen leven in hun eigen huisje? De kinderen?
  Wij delen de ervaring van Mimi over de zorg in de campagne, dit hebben wij al eens meegemaakt ook! Vooral de taxichauffeuse, die stuurt na een met haar mee geweest te zijn nog elk jaar een kerstkaart!
  Dank allemaal,
  Warme groet Ada

   gerada
  Bijdrager

  Toen wij in 2005 een huis kochten en een hypotheek nodig hadden, werden er geboortebewijzen en een huwelijksakte gevraagd. Het mochten geen uittreksels zijn. Dus de officiele registraties. Deze werden ook gebruikt door de notaris later bij de overdracht.
  Gerada

  In reactie op: tomettes rechtstreeks op te storten betonvloer #200579
   gerada
  Bijdrager

  Het ligt ook aan de ondergrond, asl die van hout is moet je eerst verstevigen met beton ijzer, dan niet dirct in de beton, maakt een troep zoals hierboven al is beschreven door Wilm. Dan later in cement leggen. Afvoegen en klaar ben je.

  In reactie op: start afschakelen SD zenders CanalDigitaal #187705
   gerada
  Bijdrager

  tot op heden nog wel overdag RTL8 te zien. maar ’s avonds ie het over. Jammer

  en er is niets voor in de plaats gekomen.

  In reactie op: huizenjacht … maar waar ? #192815
   gerada
  Bijdrager

  Hallo Roggi,
  Bretagne heeft een gemodereerd klimaat. Speciaal Departement Morbihan waar het over het algemeen in de zomer vaak dezelfde temperaturen als de midi heeft, het is er droger aan het worden. Geen mistral! Vooral Finistère in het westen en Cote d’armor in het noorden zijn koeler, maar hebben desondanks langs de kusten een flora die je alleen in tropische gebieden zult vinden.

  In reactie op: Frelonlijkjes #188871
   gerada
  Bijdrager

  Hallo Frans, ik kan je niet echt helpen, alleen dat ik zeker weet dat vleermuizen hun afval opruimen. wij vinden regelmatig op het dak van de veranda vleermuis keuteltjes, Ze zijn iets groter als die van een muis. soms valt er een hele zooi tegelijk, ik denk dan ze halen de bezem erdoor, haha
  groet ger/ada

  In reactie op: Wespen verdwenen #188888
   gerada
  Bijdrager

  Bij ons in de Morbihan, Bretagne, niet veel wespen, wel Frelons, maar het lijkt wel minder als voorgaande jaren. Wel veel van een kleine wespensoort en ze zoemen er lustig op los hoog tussen de bomen. ,De Frelons ziten elk jaar in onze schoorsteen hele zwermen zelfs, nu dus ook maar minder, tot nu toe, en ze lijken wel kleiner ook.
  Warme groet ger/ada

21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account