Fransco

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 256)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213932
   Fransco
  Bijdrager

  Bij mij had 4G ook ineens opgehouden te bestaan. Dat wil zeggen dat er zeker een half jaar geen of beperkt signaal was. Maar sinds dit najaar is het er weer, bijna tegelijk met een melding van Bouygues dat ik werd geüpgraded van 20 GB naar 40 GB voor voor €3,99 per maand extra. Ik heb er maar niet tegen geprotesteerd.

  Dat wegvallen van 4G is wel vervelend. Werkzaamheden, denk ik, maar echt een vinger heb ik daar niet achter gekregen.

  De router lijkt nu weer qua snelheid goed te werken, maar ik moet ‘m wel met een app op mijn telefoon of iPad met grote regelmaat opnieuw opstarten om verbinding met het internet te houden. Mijn Pavlov -reactie is dan kijken of er een update van de firmware beschikbaar is. Maar het zoeken van een update gaat het ding slecht af. Niettemin ben ik gelukkig met de snelheid en ga ik ergens de komende tijd mijn Orange-abo opzeggen. Hoewel … van de zomer was ik natuurlijk blij dat ik het nog niet had gedaan.

  In reactie op: Huis te koop gezocht in departement 08 #213468
   Fransco
  Bijdrager

  Wij zitten in een gebied waar er niet veel wordt ingebroken, maar de afgelopen 5 jaar hebben in een straal van 25 km toch twee huizen van Nederlanders steels bezoek gehad. Bij de een, aan de rand van een dorp, werden relatief kostbare zaken als maaiers, kettingzagen en een tv gestolen, terwijl de ander, in de middle of nowhere, alleen kringloopspullen in huis had. Die werden ook mooi meegenomen. Dat werd zoeken naar nieuw meubilair, keukengerei en gereedschap. Was niet duur, maar wel vervelend.

  Ik woon relatief afgelegen met een buur redelijk dichtbij en de overige drie op grote afstand. Er is maar één weg naar mijn huis en aan het begin wonen twee jagers met hun honden in een kennel. Geen mens komt ongezien of ongehoord daar langs. Dat merkte een vriend die onaangekondigd ons huis opzocht toen wij er niet waren. Hij was nog niet uitgestapt of twee van mijn verre buren stonden om hem heen voor een verder zeer aangenaam gesprek. Kortom, kringloopspullen zijn geen garantie voor een inbraakloos leven en buren zijn niet altijd een vervelende bijkomstigheid.

  In reactie op: klussen 101 voor jullie maar blijkbaar niet voor mij #213060
   Fransco
  Bijdrager

  Zorg in ieder geval dat je een goed en niet versleten boortje hebt. Dan is de kans op het wegglijden aanmerkelijk minder. En, zoals Cees al zegt, begin met een klein boortje en dan steeds groter. Er zijn echter ook hulpmiddelen zoals een mobiele boorstandaard die ook horizontaal ingezet kan worden. Deze bijvoorbeeld.
  Frans

  In reactie op: Veiligheidsbrillen #212708
   Fransco
  Bijdrager

  Ja Rob, als ik met mijn débroussailleuse aan het werk ga, heb ik een gezichtsbeschermer van gaas én een bril op. Die paar keer dat ik niet volledig opgetuigd de strijd met het gewas aanging, bleek het gaas toch nog minuscule stukjes vegetatie tot in mijn ogen door te laten en met alleen een bril op kreeg ik wel eens een bestraffende tik van een takje net naast mijn montuur. Dus ondanks het eventuele extra loopwerk en de warmte doe ik beide altijd op. Hetzelfde geldt voor de combinatie laarzen en lange broek. Zo’n débroussailleuse maakt namelijk heel wat los.
  Dat geldt natuurlijk ook voor kettingzaag, heggenschaar en ander draaiend tuingereedschap, zo weet ik uit (toch nog) eigen ervaring.
  Frans

  In reactie op: Uw hulp gevraagd. #212044
   Fransco
  Bijdrager

  Dag Cees,
  Om meteen maar antwoord te geven op je vraag: als we hier zijn gaan we twee tot drie keer per week uit eten en we zijn hier alles bij elkaar zo’n 3 tot 4 maanden. Bij mooi weer gaan we wat vaker (dan kunnen we de tuin in van mijn favoriete restaurant) dan bij slecht weer. Bovendien gaan we hier meestal lunchen. In Nederland gaan we veel minder vaak uit eten en is het vrijwel altijd ’s avonds. We hebben ’s zomers hier nogal veel aanloop en dan combineren we een uitje naar een toeristische attractie (van een markt via een avondje opera tot een vervallen kasteel) bijna altijd met een etentje buiten de deur. We gaan graag naar zo’n ‘toeristentrekker’, want man, wat zijn we trots op de omgeving, die overigens niet ver van jouw stee afligt. Ik zou het woord ‘toeristentrekker’ eigenlijk niet moeten gebruiken, want erg veel mensen van ver zie je er niet. We bezoeken ook vaak wijnboeren in de Cote Roannaise en de Saint-Pourçain (naar eigen zeggen het oudste wijngebied in toute Frankrijk) om daar in te slaan, soms voor hele families. Ik wil niet verhullen dat we hier ook wat vaker uit eten gaan omdat de prijzen niet te vergelijken zijn met die in Nederland, al is het de laatste tijd wel wat duurder geworden. Een bijkomend voordeel van de relatief goedkope lunches en diners is dat we heel af en toe vinden dat we zoveel hebben bespaard dat we wel eens een sterrenrestaurant kunnen bezoeken…
  Groet,
  Frans

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211404
   Fransco
  Bijdrager

  Rob, ik was niet de enige in mijn lieu-dit met een kapotte Livebox. Alle andere, bij elkaar drie, waren ook stuk en zijn inmiddels omgeruild. De rest (de andere 2 huizen) heeft geen internet per kabel. Wat wel gebeurde was dat mijn livebox na omruil eerst even traag was als anders. Dat verbeterde echter toen 2 dagen later de aftakking (30 m) van de lijn naar mijn buurman in zijn geheel werd vervangen. Ik was kort daarvoor gebeld door een dame van Orange met de vraag of ik internet had. “Ja, maar heel traag”. “U heeft dus internet!” En de telefoon werd met een vriendelijke groet neergelegd. Ik denk dat vervanging van de aftakking ook voor mij iets verbeterd heeft.
  Overigens test ik al 12 jaar via de site van Orange met grote regelmaat de lijn. Telkens is het antwoord dat er ‘lenteurs’ zijn die de ‘komende maanden’ zullen worden opgelost. Al 12 jaar lang en nog steeds is het antwoord niet gewijzigd.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211401
   Fransco
  Bijdrager

  In augustus heb ik vanwege bliksemuitval van de Livebox anderhalve week alleen aan de Huawei (met Bouygues-sim) gehangen met 2 telefoons, 2 iPads en een laptop. Het was mooi weer, dus weinig gebruik van bewegende beelden en bovendien heb ik ook gewoon data via KPN binnengehaald. Ik ben nog niet over de 12 Gb van de 20. Een nieuw element in de situatie is dat na omruil van de Livebox en reparatie van de lijn ik bij Orange van een schamele 0 – 3 Mb naar een zeer acceptabele 10 – 13 Mb ben gestegen. Via 4G zit ik zo rond de 9 Mb. Ik heb derhalve een luxeprobleem waar ik alle tijd voor neem.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211349
   Fransco
  Bijdrager

  Dank je Jako. Ook de cloudsynchronisatie vinden in die (al gevonden) datalimietmodus niet meer plaats.
  De apparaten zijn vervangen en de Livebox is omgeruild (er stonden dagenlang hele rijen mopperende klanten voor de Oranqewinkel met een kapotte Livebox). Gelukkig had ik via de Huawei-router al een test bij Orange gedaan, die me een ruilnummer voor de Livebox opleverde. Eenmaal binnen (na 60 minuten in de rij staan), kreeg ik onmiddellijk op basis van dat nummer een nieuwe Livebox aangereikt. De meeste andere klanten moesten hun Livebox ter plaatse zelf testen om ook een nummer te bekomen. Dat joeg bij menigeen de bloeddruk hoog op en maakte de wachttijd alleen maar langer.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211342
   Fransco
  Bijdrager

  Een kleine update. Laatst was er hier een heftig en zeer kort onweer. Stroom eraf gehaald, maar niet aan de antennes en de telefoonstekker gedacht. Resultaat was een kapotte tv, decoder, livebox en satellietschotel (allebei de antennes – sat en tnt – kregen de volle laag. Vergeleken met enkele buren was de schade bij mij overigens nog zeer gering. Complete bedradingen zijn verwoest. De hele buurt zat vervolgens enkele dagen zonder (Orange)internet. Mijn 4G-netwerk evenwel draaide vrijwel meteen, eerst nog met beperkte ontvangst (één streepje op de box), maar na een uur weer volop. Tot nu is de limiet aan het dataverbruik het enige minpuntje, want na 12 dagen heb ik bijna 50% verbruikt.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211199
   Fransco
  Bijdrager

  Ik heb bij mij ook wat metingen gedaan en die geven natuurlijk weer een bijzonder beeld. De downloadsnelheid via de Bouygues-sim is nu overal in huis 6 Mbps met uitschieters naar 10 en dieptepunten van 3 – alles met een stabiele lijn. De uploadsnelheid is altijd anderhalf tot twee keer zo snel en daar varieert tijdens de test de signaallijn sterk. Ik weet niet of dat bij upload normaal is. Het geheel is minder dan eerder gemeten met mijn telefoon en de KPN-sim, maar een factor twee tot vier sneller dan Orange tot voor kort was. Het bijzondere is echter dat Orange nu ineens zweeft tussen de 8 en 12 Mbps, maar met een upload van net geen 1. Eerder was de download maximaal 3 Mbps. Doordat de upload van 4G sneller is, vermoed ik dat een buitenantenne veel zal verbeteren. Maar dat is een aanname. Zoals het nu is, ga ik binnenkort Orange opzeggen, want het prestatieverschil is te gering om het verschil van 30 euro per maand te compenseren. Aan de door Orange meegeleverde tv-kaart en telefoon heb ik niet veel. Ik gebruik nu al TNT en een simpele FTA-ontvanger voor de keren dat ik wat wil zien. En voor de zeer spaarzame keren dat ik iets van de Nederlandse treurbuis wil zien, is de 20 Gb van Bouygues ruim voldoende. Eigenlijk zit er voor mij qua volume alleen een knelpuntje in augustus, omdat we dan een hele maand hier zitten. En dat is nou de maand dat er naast de Tour via TNT helemaal geen tv nodig is.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210987
   Fransco
  Bijdrager

  maar bij naderend onweer hoef je alvast niet bang te zijn dat de bliksem inslaat in je 4G router, in tegenstelling tot de Livebox.

  Maar dan moet je wel de stekker er even uithalen bij een acculoze 4G-router. Toch?

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210935
   Fransco
  Bijdrager

  Lekkende witte kastjes? Hier hangt al drie maanden een gebroken telefoonkabel naar beneden. Iemand is zo vriendelijk geweest om de 20 meter kabel op te rollen en die om een wegwijzerbord te hangen.
  Vandaag even met mijn Iphone de 4G-snelheid hier gemeten. Binnen en met een KPN-sim: download 18 Mbps en upload 6 Mbps. Het is een tiende van wat ik in Nederland gewend ben, maar een enorme sprong voorwaarts vergeleken met het Orangekabeltje. Orange ga ik dus opzeggen als mijn router arriveert en betrouwaar blijkt te werken. Geen oude schoenen …

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210913
   Fransco
  Bijdrager

  Dank Rob, bij je tweede link kwam ook het klerenhangertje van ijzerdraad voorbij. Ça ramène des bon souvenirs. Merci

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210911
   Fransco
  Bijdrager

  Ik ben niet zo thuis in de techniek van antennes en dat heeft soms verrassende gevolgen, zoals die keer dat ik mijn tnt-ontvanger aansloot op een nog van heel lang geleden op het dak staande horizontale hark voor de analoge televisie. De ontvangst was en is uitstekend.
  Nu vraag ik me af of ik een soortgelijk gunstig effect krijg als ik de 4G-router op die antenne prik.
  Het voordeel is dat de antenne er al staat en ook nog eens erg hoog met onbelemmerd uitzicht. Een gespecialiseerde antenne zal het wellicht beter doen, maar goed is voor mij ook goed genoeg.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210905
   Fransco
  Bijdrager

  Wat me opviel aan de site was dat bij het inschrijven voor het valideren werd getoond wat je zou versturen met een tekentje er achter of het goedgekeurd zou worden. Zo kon ik mijn adres dat geen huisnummer heeft, na drie variaties acceptabel maken (lieu-dit, commune, sn). Een verademing, omdat men op andere sites volstaat met de droge melding ‘onbekend’ en dan moet je weer helemaal van voren af aan beginnen. Het gebruik van de techniek schrijdt voort.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210897
   Fransco
  Bijdrager

  Verstandige update Jako. Het zijn inderdaad stevige downloads. Die doe ik dus alleen via een adsl-verbinding als ik weer in Nederland ben. Die mogelijkheid heb ik. Mijn 4G is weer volop aanwezige dus zojuist bij Bouygues een sim-kaart besteld, via Paypal want mijn kaarten werden niet geaccepteerd. Maar nu blijft Bouygues me met mailtjes bestoken die zeggen dat ik nog maar zes uur heb ‘pour valider votre commande’, terwijl PayPal me bericht dat de betaling heeft plaatsgevonden. En als ik dan bij Bouygues kijk wat er is, zie ik ‘ Validation En cours’.
  Ik doe maar wat ik altijd doe in dit soort situaties: afwachten.

  Toevoeging: het werkt dat afwachten, want 10 minuten later blijkt alles rond

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210875
   Fransco
  Bijdrager

  Ik zet de aanschaf van de 4G-router toch maar weer in de wachtstand, want na 4 dagen volop 4G is er nu al de hele dag geen service. Orange-ADSL is weliswaar langzamer, maar tot op heden meer betrouwbaar.Waar zou dat wegvallen van de service aan kunnen liggen? Gewoon botte pech?

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210842
   Fransco
  Bijdrager

  Dat waren nog eens tijden: een update die je er gewoon in kan schuiven. Gewoon per post te bestellen en gegarandeerd virusvrij. Let even bij de schaal in de laatste kolom op dat Huizen, waar de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek de uitzendingen van de Philips Omroep Holland-Indië, de latere Radio Nederland Wereldomroep, mogelijk maakte. Het contact met het thuisland gaat nu wat gemakkelijker, maar ik vraag me toch af of we erop vooruit zijn gegaan.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210813
   Fransco
  Bijdrager

  Dankzij de handleiding van Rob en het doorlopen van een berg aan keuzemenu’s weet ik nu dat het 800 Mhz is.
  Thnx

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210811
   Fransco
  Bijdrager

  Ik weet niet hoe ik kan controleren of het 800 of 700 Mhz is. De mast staat nog op geen van de kaarten die daarover zijn te raadplegen. Hij staat er ook nog maar sinds vorig jaar zomer en is volgens mij (mijn telefoon dan, een iPhone 7) sinds kort met 4G in gebruik. Als ik me bij Bouyges aanmeld, zegt die enthousiast dat ik voor 4G in aanmerking kom, maar als ik de kaart op de site raadpleeg is het: desolée.
  In ieder geval bedankt voor de deskundige commentaren. Daar kan ik wat mee.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210785
   Fransco
  Bijdrager

  Dag Jako en anderen,
  Ik ben nog van de generatie die al vond dat de wijde wereld aan hun voeten lag met de bulletinboards waar ik met mijn Acorn op kon inloggen. En in Frankrijk voelde ik met mijn 1200 b/s modem de koning te rijk. Dus van 4G heb ik niet veel verstand. Maar ik vrees dat ik me er toch in moet verdiepen. Ik zit nu bij Orange met op goede dagen tussen de 2 en de 5 Mbps op adsl of wat daar voor door moet gaan.
  Met mijn gsm had ik tot voor kort beperkt bereik en begin van de week een paar dagen zelfs helemaal niets. Op 2 km afstand van mij is een half jaar geleden een nieuwe gsm-mast opgericht met één luizig antennetje. Van uit mijn huis staat die ook nog achter een heuvelrug en is niet zichtbaar. Maar na die paar dagen gsm-stilte heb ik ineens 4G – van Bouyges. Kennelijk is de mast in werking gesteld en daalt het signaal toch nog wat over de heuvels …
  Als het signaal stabiel blijft stap ik dus over. Dan kan ik mijn vaste telefoon opzeggen en van de Orange tv-box maak ik toch al geen gebruik (terzijde: dat weten ze, want ik kreeg pas een brief dat ze dit abonnement stoppen en of ik dat ding maar in wil inleveren).
  Maar ik raak door het bos van de mifi-routers helemaal de weg kwijt. Er zitten soms dingen op die ik helemaal niet wil hebben, zoals powerbanks, accu’s e.d. Ik wil gewoon een ding met sim dat ik in het stopcontact steek, eventueel een antenne op aansluit en dat vervolgens een wifi signaal uitzendt c.q. een wifi-router met internet voedt. VOIP zou leuk zijn, maar niet echt nodig. Ik ben twee winkels in geweest en niet geheel onvoorspelbaar raadde men 2 totaal verschillende modems en merken aan.
  Ik wil dus graag de ervaringen van anderen horen.
  Frans

  In reactie op: Hollandse kost in't Franse land. #210189
   Fransco
  Bijdrager

  Ik ben het met je eens Cees dat de Nederlandse keuken nogal ondergewaardeerd wordt. Zonder de andere keukens te kort te willen doen (zoals de Italiaanse, Spaanse en allerlei Oosterse keukens), is de Nederlandse keuken vol verrassingen. Ik ontkom niet aan het noemen van allerlei voorbeelden. Bovenaan mijn lijst staat de dikke snert en van de stamppotten is vooral die met zuurkool mijn favoriet. Ik verras mijn Franse vrienden wel eens met de Hollandse pot en een enkele keer met een Indonesische maaltijd (wel de sambal in de gaten houden).
  Een ideaal menu (althans voor mij) bestaat uit nieuwe haring, ossenworst en bitterballen bij de borrel (en die is voor deze gelegenheid korenwijn), een lekkerbekje vooraf en als hoofdgerecht hazenpeper of zuurvlees. Het geheel sluiten we af met poffertjes met verschillende sauzen.
  Maar er kan wat mij betreft volop gevarieerd worden met andere gerechten uit onze keuken.
  Groet,
  Frans

  In reactie op: Indringers #209977
   Fransco
  Bijdrager

  Bij mijn weten sproeien steenmarters niet (maar ik heb er niet echt voor doorgeleerd) en juist katers wel. Is het niet de – ongesneden – kat van de buren?

  In reactie op: Grondwaterstroompjes #209713
   Fransco
  Bijdrager

  Christian schreef:

  Lijkt mij symptoombestrijding en niet de oplossing van het probleem

  Symptoombestrijding is ook bestrijding en bovendien zeer nuttig als het symptoom het enige is dat moet worden bestreden.

  In reactie op: Geen TF1 meer op Astra #209435
   Fransco
  Bijdrager

  Het wordt ingewikkeld. Vanwege BVN (dat al langere tijd niet meer via de Orangebox is te ontvangen) een paar jaar geleden een eenvoudige satellietontvanger gekocht. Sinds een paar dagen is daar geen TF1 meer te zien, maar die zender is er nog wel op in mijn tv ingebouwde ontvanger DVB-T (TNT). Ik zap dus maar van extern satellietboxje (met BVN) naar TNT-ontvanger in tv. Het zou toch handiger moeten kunnen.
  Frans

  In reactie op: muffige/houterige lucht #208983
   Fransco
  Bijdrager

  De omschrijving doet me denken aan licht vochtig geworden hout- en asresten in houtkachel. Ik ruik het altijd als de kachel uit is gegaan en het geregend heeft (dan komt via de schoorsteen nog wel eens wat vochtige lucht in de kachel). Kachel goed leeghalen als die wat langer uit blijft, is de enige en niet eens volledige remedie.

  In reactie op: Toponymisch woordenboek #208963
   Fransco
  Bijdrager

  Dank je wel Silex. Nu heb ik kunnen ontdekken wat zeer waarschijnlijk de oorspronkelijke betekenis is van de naam van het gat waar ik mijn huis heb. Geen van mijn (drie) buren, noch de gemeente wist het.
  Frans

  In reactie op: President Macron, de EU en de mening van het volk #208824
   Fransco
  Bijdrager

  Ik laat dit soort discussies meestal aan mij voorbij gaan: mijn mening voor vele, vele andere.
  Maar dit keer moet ik toch zeggen dat de argumentatie van Jako over referenda aan helderheid niets te wensen overlaat en heel precies de vinger op de zere, populistische plek weet te leggen. “Niet-democratisch benoemde politieagent”, heel raak. Ik word er helemaal blij van.
  Frans

  In reactie op: Straatverlichting. #208370
   Fransco
  Bijdrager

  Ja Capitaine, ik had je commentaar over de padjes gelezen. Ik denk dat je er helemaal naast zit. Allereerst zijn padden niet bang voor licht (en ik ken maar weinig mensen die dat geloven), maar voor zwarte autobanden. En ten tweede heeft dat niets te maken met overbodig licht in de nacht. Wel is aangetoond dat lichtvervuiling schadelijk is voor fauna en flora. Het gaat mij niet om een enkele lantaarn of een enkele auto. Die zijn zeker niet schadelijk. Maar als in het buitengebied volop lantaarns en tuinverlichting branden, dan vind ik dat wel over de gevolgen moet worden nagedacht. Bosbess heeft een punt als de persoonlijke veiligheid in geding is. Daar moet zeker iets voor worden gedaan. Maar volgens mij betekent dat niet dat overal dan het licht aan moet blijven. De oplossing van Christian is natuurlijk mooi, maar eerlijk gezegd ook wat overdreven in een buitengebied. En dat Capitaine uit eigenbelang ontkent dat dieren last hebben van een continu brandende verlichting, maakt het nog niet minder waar. Mensen die er verstand van hebben melden dat dieren veel schade ondervinden van lichtvervuiling en komen met statistisch gevoede bewijzen. Door iets te ontkennen, verdwijnt dat niet. Dat weten we al sinds Galileo Galileï.

  In reactie op: Straatverlichting. #208354
   Fransco
  Bijdrager

  Een van de charmes van de Franse campagne vind ik dat het ook donker is als de nacht valt. In de winter gaan de lantaarns bij ons om 10.00 uur uit en ’s ochtends om 06 uur weer aan. Heerlijk, acht uur lang geen lichtvervuiling. Al die lichten ’s nachts hebben namelijk ecologisch gezien flink wat nadelen. Ik ga ze hier niet allemaal opsommen, want met een googlen met het woord luchtvervuiling vind je ze allemaal op een rijtje. Het moet wat mij betreft ’s nachts gewoon donker zijn. Wie dan nog de weg op wil, zorgt maar voor goede verlichting op het voertuig of neemt een stevige zaklamp mee. Het is toch de omgekeerde wereld om de hele nacht licht te laten branden voor die enkele keer per nacht dat iemand er loopt of rijdt.
  Frans

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 256)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account