BonAire

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Frans rijbewijs wanneer ICD is geïmplanteerd #191973
   BonAire
  Bijdrager

  VERKLARING ARTS FLUITJE VAN EEN CENT

  Vandaag bij Franse arts geweest. Een arts die verklaringen mag afgeven voor rijbewijs.
  Heb hem mijn ICD kaartje laten zien en onmiddellijk begon hij met invullen van twee formulieren. Dus helemaal geen verklaring nodig van NL cardioloog die ICD heeft ingebouwd en/of Franse cardioloog die er eventueel ook naar zou moeten kijken. Ook geen wachttijd van minimaal twee maanden o.i.d.
  Het ene formulier heet: AVIS DU OU DES MEDECINS het tweede heet PERMIS DE CONDUIRE AVIS MEDICAL.
  Het eerste formulier is een tijdelijk rijbewijs voor de periode van maximaal 1 maand, het tweede formulier moet ik inleveren bij de Prefectuur waar ik het rijbewijs ga aanvragen.
  Kosten bij de arts: Eur 33
  Volgens arts krijg ik een rijbewijs voor twee jaar. Dan weer terug naar keuring arts.
  Arts staat in mijn regio bekend als een relaxte jazz saxofoon speler, dus of zijn aanpak de officieel voorgeschreven procedure is, dat week ik niet, maar ik ben goed op weg. En ja, ICD met drie draadjes werkt prima, wandel weer als vanouds.

  In reactie op: Frans rijbewijs wanneer ICD is geïmplanteerd #191976
   BonAire
  Bijdrager

  Dank allemaal voor de adviezen. Wordt er verlegen van 🙂

  Dit is nu mijn aanpak na al jullie goede adviezen:

  Willem: we zijn in Frankrijk woonachtig dus nieuw rijbewijs moet in Frankrijk worden aangevraagd (n.l. uitgeschreven in NL). Heb nu ICD update met home monitoring. Laatste versie dus. Voel nu al positief effect van verbeterde pompfunctie.

  Nu twee maanden wachten (periode is verplicht omdat ICD nieuwe draadjes hebt gekregen zegt men in NL ziekenhuis) krijg ik dan een verklaring van het NL ziekenhuis waar implantatie heeft plaatsgevonden. Peter: Ik hou me dus aan de 2 maanden die in NL gelden ook al is het misschien in Frankrijk niet nodig. Dan ga ik met deze verklaring naar dokter bij ons in de buurt. Hij staat op lijst Medécin Agrée. We kennen hem, dus we hopen dat een NL verklaring voldoende is.

  Ik zal blijven posten om afloop te vertellen.

  Dank Frans

  In reactie op: Frans rijbewijs wanneer ICD is geïmplanteerd #191981
   BonAire
  Bijdrager

  Bedankt voor de snelle reactie. Ter verduidelijking: (1) médicin agrée is een Franse cardioloog? (2) Mijn implantatie is verricht in een Nederlands ziekenhuis. Dus ik krijg na twee maanden van de Nederlandse cardioloog dat de ICD niet is afgegaan. Zal men in Frankrijk akkoord gaan met een verklaring van een Nederlandse collega denk je?

  Groet Frans

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account