Noë

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: In Memoriam: Christian von Klösterlein #213767
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik ben je zeer erkentelijk voor het plaatsen van deze droevige mededeling Rob. Ook ik sluit me aan bij je woorden van medeleven voor Hannelore, de kinderen en de verdere familie.

  Christian was een veelvuldig geraadpleegde kennisbron op het gebied van bijna alles wat met (ver- en aan-)bouwen en klussen voor een groot aantal Nederlandstalige) immigranten en huiseigenaren in Frankrijk. Zij kennis deelde hij onzelfzuchtig, zeer zorgvuldig en altijd volledig. Als het nodig was kon hij – was hij bereid – om echt vakkundig in te zoomen op de specifieke vragen en probleemstellingen van forumleden.

  Ik ben Christian zeer erkentelijk voor deze prettige, constructieve en altijd open manier van kennis delen, meedenken en de goede richting wijzen.

  Gebruikers van de forums van Infofrankrijk.nl en Nederlanders.fr en zeker ook de vele bezoekers van zijn website http://www.klussen-in-frankrijk.eu/ werden door zijn kennis en kunde op weg geholpen en geïnspireerd.

  In reactie op: De huidige situatie in Frankrijk #211834
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Fransen zijn „Galliërs, wars van verandering”, terwijl „lutherse” Denen openstaan voor vernieuwing. Met die provocatie, woensdag bij een staatsbezoek aan Denemarken, heeft de Franse president Emmanuel Macron zich de woede van de politieke oppositie op de hals gehaald. Lees meer …

  Bron NRC, Peter Vermaas, 30 augustus 2018

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Is er, op basis van de praktijkervaringen, aanleiding om dit artikel te actualiseren?

  Omzetten Nederlands naar Frans rijbewijs

  In reactie op: Stafkaarten < 1:25000 #210805
   Noë
  Sleutelbeheerder

  `

  De verzendkosten binnen Frankrijk via Amazon.fr zijn er laag. Infofrankrijk ontvangt een kleine commissie over het aankoopbedrag.

  In reactie op: Stil op het forum #210037
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Beste Christian,
  Ik ben blij te horen dat het aantal bezoekers is toegenomen. Zo hoort dat te werken. In de categorie “Verbouwen” staat jou website dan ook zeer prominent bovenaan.

  De zoekfunctie op IF is door ons juist zeer prominent gemaakt. De header is het meest in het oog springende element van iedere pagina. Daar kun je zoeken op allerlei termen.

  In reactie op: Stil op het forum #210028
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik zal de diverse suggesties volgende week met de WP expert bespreken. Er zijn best veel mogelijkheden om e.e.a. meer toegankelijk te maken.

  In reactie op: Stil op het forum #210020
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Beste mensen,
  Het bezoekersaantal van Infofrankrijk wordt niet echt door de activiteiten op het forum bepaald. Veel bezoekers weten IF te vinden als het gaat om [werkwoorden] in Frankrijk.

  Het forum heeft daarnaast een aantrekkelijke “architectuur” namelijk dat onderwerpen en discussies beter vindbaar zijn en dat er eenvoudig gezocht kan worden. Dat is anders dan de chronologische (first in/first out) ordening van het forum van NLFR. IF is misschien minder levendig maar wel meer het archief, de bieb.

  Ik zou graag een goed zichtbare verwijzing naar dit archief (en forum) plaatsen in NLFR. Daarmee zullen bezoekers van NLFR ook bij IF terecht komen.

  Wat is hierover uw mening?

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Heeft een van de heren behoefte om het artikel te herschrijven? Ik hou me aanbevolen.

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Beste mensen,

  Hartelijk dank dat u dit dossier zo scherp blijft volgen. De aanpassingen zijn doorgevoerd. Ook de suggestie van Leonard, een duidelijker verwijzing naar de bron-informatie is opgenomen.

  https://infofrankrijk.com/omzetten-nederlands-naar-frans-rijbewijs/

  Verder vraag ik mij oprecht af of het “algemeen gebruik” moet worden dat de beheerder in dit forum beschimpt en beledigt wordt. Ik verneem graag wat uw adviezen hierover zijn.

  In reactie op: Paspoort verlengen Schiphol #208919
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Buiten kansje ;0

  Onderstaande post werd geplaatst op Nederlanders.fr op 30-01-2018
  __________________________________

  Bezoek Consulair Team ambassade Parijs aan Montpellier i.v.m. paspoortaanvragen

  Door Jako geplaatst op 30 Januari 2018 om 17.30
  Stuur bericht Bericht(-en) bekijken

  Ik kwam dit bericht tegen, wellicht voor sommigen interessant om een nieuw paspoort te regelen in Montpellier:

  ———–

  De ambassade Parijs zal op 27 en 28 maart 2018 een consulair team afvaardigen naar Montpellier met een mobiel aanvraagstation voor reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) als proef voor dienstverlening aan Nederlanders met medische beperkingen, of die om andere redenen niet naar Parijs kunnen komen. Zo krijgen Nederlanders met medische of andere beperkingen de kans om dicht(er) bij hun woonplaats een aanvraag in te dienen. Het is moeilijk in te schatten hoe groot de vraag zal zijn, en het kan daarom zijn dat we niet aan alle aanvragen zullen kunnen voldoen. Na de proef zal worden bekeken of het mogelijk is om ook andere regio’s van Frankrijk te bezoeken.

  Zoals hierboven aangegeven is het indienen van een paspoortaanvraag in de regio in beginsel bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Parijs te reizen en dit kunnen aantonen door middel van een medische verklaring. Personen die niet in deze categorie vallen kunnen eveneens een gemotiveerd verzoek indienen. De ambassade bepaalt op basis van het beschikbare aantal plaatsen hoeveel personen uit deze tweede categorie in aanmerking zullen worden gebracht, en maakt –indien noodzakelijk- een selectie. Daarnaast blijft er voor de groep Nederlanders die om medische redenen niet in staat zijn naar Parijs te reizen uiteraard ook de mogelijkheid bestaan om een verzoek voor een Nederlandse identiteitskaart (NIK) schriftelijk in te dienen (geldig voor reizen binnen de EU).

  Uw aanvraag kunt u vóór 19 februari sturen naar PAR-CA@minbuza.nl (onder vermelding in het onderwerp van PAR/MVA/uw naam). Bij uw aanvraag dient u een kopie van uw paspoort(en) te voegen en de documenten waaruit blijkt dat u aan de gestelde voorwaarden voldoet en/of waarin u uw verzoek motiveert).

  Begin maart ontvangt u in reactie op uw mail een bericht of u in aanmerking komt voor het indienen van uw aanvraag. In die mail leest u waar en wanneer u precies wordt verwacht. U ontvangt daarbij een checklist met alle benodigde documenten die u dient mee te brengen naar Montpellier. Uw betaling zal voorafgaand aan uw afspraak door de ambassade moeten zijn ontvangen, en ook daarvoor treft u in deze mail instructies aan.

  U wordt verzocht de ambassade niet tussentijds te benaderen met vragen. Al uw vragen zullen uiteindelijk tijdens het hierboven aangegeven communicatiemoment worden beantwoord.

  Voor uw informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen bij de paspoortbalie in de aankomsthal op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten

   Noë
  Sleutelbeheerder

  dan ben je op tijd begonnen lijkt me

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik ben benieuwd Ruudj. Hou je ons op de hoogte? Het zou mooi zijn als de RDW verklaring c.q. vertaling niet nodig zijn.

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Gebruikers hebben nu beide opties Ratatouille.

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Beste lezers

  Ik zou graag specifiek vernemen welke linkjes niet werken.

  Er is bewust voor gekozen om te linken naar een eigen bron t.b.v. de benodigde formulieren. Beheerders van websites van de Franse overheid hebben nog wel eens de neiging om URL gegevens aan te passen.

  Overigens, op dit moment wordt gewerkt aan een gestructureerde bibliotheek van PDF’s, formulieren en documenten die in voorkomende gevallen handig kunnen zijn voor immigranten in Frankrijk.

  Uw advies en hulp zijn overigens altijd welkom!

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Er zijn inmiddels een paar kleine wijzigingen in het artikel doorgevoerd. Ook wordt (heel kort) verwezen naar de vervolgprocedure (ontvangst tijdelijk rijbewijs, opsturen ‘oude’ rijbewijs en ontvangst nieuwe Franse rijbewijs.

  De RDW verklaring en beëdigde vertaling daarvan staan idd niet vermeld (https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1758)… maar … het dunkt mij dat daarmee de kans voor een succesvolle aanvraag wel toeneemt.

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dag Leonard,

  De echtheidsverklaring (en vertaling) wordt misschien niet genoemd maar als je in één keer een goed resultaat wenst is het wel slim om hier aan te denken. Aldus de ervaringen.
  Het volstaat waarschijnlijk om 3 pasfoto’s op te sturen. Zie dienaangaande een recente discussie op NLFR. Maar probeer maar eens naar een pasfotograaf te gaan met de vraag om 3 pasfoto’s te maken.
  Kleur van de kopieën? Ik heb deze informatie uit dit draadje Leonard. Als het echt aantoonbaar onjuist zou zijn of een onaanvaardbaar risico voor de aanvraag dan verneem ik dat graag maar ik betwijfel het.

  De verwerkingstijd-ervaringen zijn de ervaring van enkele aanvragers uit 2017. We leven inmiddels in 2018 en ik wil de houdbaarheidsdatum van dit bericht niet onnodig inkorten ;). Dus vandaar de link naar dit draadje.

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Inmiddels hebben we een artikel geplaatst in de menustructuur. Het animatiefilmpje zal op Nederlanders.fr worden gebruikt als daar aanleiding voor is (relevante vragen).

  In reactie op: Verplichte handschoenen op de bromfiets #208690
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Goedemorgen Rob en Guillaume (en overige forumgebruikers),
  Ik zie hier een onderwerpje met de tags (rubrieken) “Juridisch” en “Vervoer” in de maak!?
  Mogelijke titel”: “Veiligheid- en kledingvoorschriften tweewielers”.

  Ik stel me zo voor dat die voorschriften voor een zware motorfiets anders zijn dan op een Solex???

  Ik hoop dat er animo is om dit artikel te schrijven, ik zal het dan plaatsen en vindbaar maken in de menu.
  Met vriendelijke groet,

  Anton Noë

   Noë
  Sleutelbeheerder

  Grand merci Ratatouille. Dit lijkt me een prima handleiding. Het zou mooi zijn om deze te bewerken tot een nieuw onderwerp en plaatsen met de tags “Vervoer” en “Overheden”.

  Ik heb een paar vragen:
  1) Voel je er misschien wat voor om dit artikel zelf te bewerken en te plaatsen? In dat geval zal ik je rechten verlenen die het mogelijk maken om een artikel te plaatsen en te “taggen” (rubriceren).
  2) Wat is de bron voor je laatste toevoeging; “l’expiration de la durée de validité du permis étranger ne fait pas obstacle à la demande d’échange.” … etc?
  3) Welke andere bronnen heb je gebruikt?
  4) Zijn er nog andere centra (naast Parijs en Nantes) waar de aanvraag kan worden ingediend?

  Ik verneem graag van je.
  Met vriendelijke groet,
  Anton

  In reactie op: Eindejaarswensen #208570
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Jij ook een heel goed, gelukkig en gezond 2018 gewenst!

  In reactie op: waterdruk wijsheid #207884
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Interessante informatie tref je hier aan:

  Water en riool

  Problemen met de watervoorziening

  In reactie op: Alternatief voor satellietontvangst in Frankrijk? #207020
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Sinds enkele maanden gebruik ik nu GOOSE om een aantal redenen:

  >>> Om toegang te krijgen tot beveiligde diensten en servers in Nederland.
  >>> Om Nederlandse televisie te kijken als ik in het buitenland ben.

  Het werkt in ons geval prima. Zo goed dat ik het u best wil aanraden. We hebben met GOOSE een distributie-overeenkomst afgesloten. Als u gebruik maakt van deze VPN dienst helpt u dus ook deze website een beetje. Gebruikers krijgen advies en dienstverlening direct van GOOSE.

  KLIK HIER

  In reactie op: Postuum succes voor François Hollande #207019
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Helemaal eens. Dat geldt trouwens ook voor de VS. De president daar heeft echter de neiging om de economie en de werkgelegenheid te beschouwen als een effect van zijn handelen in de afgelopen maanden. Volstrekte volksverlakkerij!

  In reactie op: Extreem A la Une #206807
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dit is een goede discussie en ik ben eigenlijk wel blij met de invalshoeken. Ik vraag me af of er bezoekers / leden zijn van dit forum die eerder met het bijltje van her-distributie van nieuws hebben gewerkt. Zowel technische als praktische tips welkom.
  Misschien zijn er mensen die het leuk vinden om hier een concrete taak in te hebben?

  In reactie op: Extreem A la Une #206803
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Klopt wel een beetje Bosbess. DDS is een soort virus in onze nieuwsvoorziening. Ze hebben zich in onze feed reader verstopt tussen http://www.standaard.be/nieuws/chronologisch en http://www.standaard.be/nieuws/buitenland en wordt via Google News aangeboden. Er slipt wel eens wat tussendoor.

  Maar goed. De nieuwsvoorziening wordt uiteindelijk “ge-hand-picked” door mij. Ik maak deze selectie uit een dagelijks aanbod van ca. 120 Nederlandstalige nieuwsbronnen (tijdschriften, kranten en blogs) en een meervoud van publicaties in deze bronnen. De pre-selectie is gefilterd op zoekwoorden zoals “Frankrijk”, “Franse”, “Parijs”enz. De uiteindelijke selectie wordt getagged en automatisch opgenomen in de RSS feeds. Deze koppelen (feeden) automatisch in de dagelijkse nieuwsbrief en in de diverse nieuwsrubrieken in Infofrankrijk en Nederlanders.fr. Er is ook nog een luchtiger selectie die alleen in Nederlanders.fr op de startpagina verschijnt onder het kopje “Tja…”. Tenslotte zijn er ook nog een aantal thematische feeds zoals “Zaken doen en Ondernemen in Frankrijk”: http://www.nederlanders.fr/group/zaken, toerisme, recepten en ICT.

  Dus dat is het proces: VERGAREN > FILTEREN > SELECTEREN > VERDELEN

  De vraag nu is of je alleen nieuwsaanbod uit de z.g. kwaliteitsbronnen zou moeten verdelen. Anders gezegd.. of liever gevraagd; moet ik alleen nieuws selecteren uit hoogwaardige nieuwsbronnen of moet ik uit een breed spectrum aan nieuwsbronnen putten om een beeld te geven van wat er speelt in de Franse maatschappij? Ik persoonlijk vind het interessant wat er aan de, soms schimmige, randen van de maatschappij en de daarbij behorende nieuwsvoorziening afspeelt. Het gaat vaak om erbarmelijk slecht geschreven artikelen die verre van onafhankelijk zijn en die gelardeerd zijn met de persoonlijke opvattingen en meningen van de auteur en de uitgever. Daar moet je wel een beetje doorheen kunnen lezen.

  Dat heeft niets te maken met de vraag of ik het met dat nieuws wel of niet eens ben. Maar ik vind interessant te weten en te delen wat leeft, zowel onder de immigranten in de banlieues van de grote steden als in de soms ietwat reactionaire bourgeoisie van afgelegen plattelanden en middenstandswijken.

  Mijn vrienden en kennissen beperken zich tot het lezen van wat zij kwaliteitskranten noemen, Volkskrant, NRC, Trouw, Vrij Nederland, Le Monde, The Washington Post, de Groene Amsterdammer. Gek genoeg zijn ze het altijd met elkaar eens. Bijeenkomsten zijn altijd een feest van (h)erkenning en consensus. “Goh… wat zijn we toch slim dat wij het goed zien…“. Feestjes zijn erg saai en er wordt zelden met deuren geslagen en met glazen gegooid… “booooring!”. Deze vorm van zelfbevredigende journalistiek met een aardappel in de strot is bepaald geen bruggenbouwer in de vorming van maatschappelijke consensus en breed gedragen opinies, integendeel. Aan de eerdergenoemde randen van de (Franse) maatschappij wordt zeer getwijfeld over de betrouwbaarheid van deze nieuwsbronnen.
  Overigens kan en moet helaas hetzelfde worden gezegd over de “journalistiek” (?) op sociale media zoals Facebook.

  Natuurlijk, goede journalistiek kan ik bewonderen en met graagte delen, maar bedenkelijke journalistiek kan me verwonderen. Tussen dat bewonderen en verwonderen zit nog heel veel nieuwsvoorziening (?) die ik eigenlijk liever niet opneem. Van voetbalnieuws kan ik een slechte bui krijgen, ja ook damesvoetbalnieuws. De roddelpers ontloop ik met fanatisme.

  Ik denk dat de Nederlandstalige lezer van Frankrijknieuws niet zit te wachten op de een zorgvuldige en vooral

   exclusieve

  selectie van politiek en journalistiek correcte artikelen, “voor u geselecteerd door de beheerder van dit forum”. Die lezer mag zo nu en dan best ook een sneak preview uit de niet zo keurige pers aangeboden krijgen.

  In dit specifieke geval, de boete voor het dragen van een Burkini in een zwembad, heb ik niet lang nagedacht. Een jaar geleden was dit een onverkwikkelijk onderwerp in de Franse pers. Frankrijk stond op zijn kop. Toegegeven, ook toen in de “en saison concombres”, maar niet minder opmerkelijk. Ik persoonlijk heb me toen en ook nu verbaasd en geërgerd aan de publieke opvatting dat een burkini niet zou mogen. Hoe durft een pluriforme en eeuwenoude beschaving zomaar de culturele en religieuze overtuigingen, in dit geval tot uitdrukking gebracht in kledingvoorkeuren, van een belangrijke bevolkingsgroep als ongewenst te beschouwen en te verbieden? Hoe durft een gendarme op het strand te gaan sleuren en trekken aan de kleding van een overtuigd Moslima? Waar komt die brutale “audacité” vandaan om een vrouw te beboeten nadat zij met meer dan de uitbater gewenste kleding gebruik heeft gemaakt van zijn zwembad?

  Mijn persoonlijke mening over dit specifieke onderwerp? Een heer mag een mening hebben maar doet er goed aan om geen uitspraken te doen over wat dames wel dan niet dragen in een zwembad, of dat nu openbaar is of niet. Het is dus wat mij betreft onacceptabel om kledingvoorschriften te geven die betrekking hebben op zwemmen of zonnebaden op stranden en in zwembaden, of het nu gaat om topless of burkini. Zeker heb ik mijn voorkeuren, maar die spreek ik hier niet uit.

  Maar goed, enfin, mijn mening is voor de Nederlander in Frankrijk veel minder interessant dan een beeld van het gepolariseerde spectrum van meningen over dit onderwerp in de Franse maatschappij.

  Dus afsluitend, concluderend en samenvattend, het verzoek om zorgvuldig met polariserende journalistiek om te springen is gehoord en begrepen. Waarschijnlijk zal ik daar ook iets meer rekening mee houden. Maar de conclusie kan niet zijn dat deze journalistieke bijdragen, van weerszijde van het spectrum, dogmatisch worden geweerd. Misschien is een aanvullende tag een idee? “Verwonderlijk nieuws” | “Bewonderenswaardig nieuws”?

  In reactie op: Joyne start testuitzendingen op 9 oost #206574
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Er lijken nog vele andere alternatieven te zijn.

  http://www.nederlanders.fr/profiles/blogs/voor-degene-die-satelliet-tv-heeft

  In reactie op: SPANC #206029
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ook hier treft u de nodige informatie aan

  In reactie op: Huis verzakt #205237
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik verzoek deelnemers aan dit forum om e-mailadressen en contactgegevens niet op dit forum te publiceren. Indien het uitwisselen van contactgegevens wenselijk is kan dat via de berichtenservice, zie rechterkolom, bovenin.

  Met vriendelijke groet,

  Anton Noë
  (eindverantwoordelijke beheerder)

  In reactie op: Huis verzakt #205227
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo Astrid,
  wij hebben een gelijksoortige ervaring. Huis uit 1860, fundering en onderkant van de muren vuursteen (zwart), daarboven gekalkte lemen muren (wit). Het huis ligt op een aflopend terrein. Regenwater sijpelt en stroomt dus van boven de heuvel naar beneden. Deze waterverplaatsing is voornamelijk ondergronds. Het water verplaatst langs en onder het huis door naar de lager gelegen openbare weg en sloot. Meestal is dit geen groot probleem. De lagergelegen kelder (ca. 2 mtr diep) is grotendeels droog. Grotendeels! Eens in de 2-3 jaar is sprake van uitzonderlijk zware regenval. De sloten zijn onvoldoende uitgediept en hebben onvoldoende capaciteit om dit regenwater af te voeren. Daarmee ontstaat er ophoping op het terrein aan de straatkant van het huis en uiteindelijk stroomt de kelder vol. Ook op de weg is dan sprake van een overstroming (ca. 5 CM water op grote delen van de weg).

  Enkele jaren geleden hadden wij een plotselinge verzakking in de keuken. Geen grap! Ca. 12M2 en 10-15 CM diep. De tegelvloer bleek bijna op los zand te liggen. Geen serieuze verharding (en isolatie) onder de tegels.
  Oorzaak? Waterverplaatsing (en grond/zand verplaatsing) onder het huis.
  We hebben meerdere oplossingen en preventieve maatregelen bedacht en deels al uitgevoerd:

  >> plaatselijk- met name onder de keuken af- en doorvoerkanalen aangebracht.
  >> in de tuin een grintbak aangelegd ca. 20 mtr lang 2 mtr breed en 1 mtr diep.
  >> onder het verzakte deel in de keuken vloerfundering aangebracht (vlechtijzer en beton) en daarop de schoongemaakte oude tegels uit +/- weer gelegd.

  Natuurlijk kan het beter:
  >> afvoer van de grintbak, via gegraven kanalen, wel dan niet overdekt, naar de openbare weg.
  >> alle vloeren op de begane grond verwijderen, ca. 1 mtr uitgraven. een steunfundering aan de binnenkant van de oorspronkelijke fundering aanbrengen. Opnieuw opvullen, bij voorkeur met poreus materiaal, onderlaag, vloerisolatie en vloerverwarming aanleggen. Opnieuw betegelen.

  Maar wat dan gaat spelen is de vraag of deze investeringen zich vertalen in meerwaarde. Dat leek mij onvoldoende het geval.

  Ook ons huis ligt in het prachtige Pas de Calais, dichtbij de kust, drie uur rijden vanuit Antwerpen, in een van de 7 valleien. Veel glooiende heuvels, veel groen en zo nu en dan veel regen.

  Tenslotte, natuurlijk hebben we de verzekeraar benaderd om (een deel van) deze schade te vergoeden. Echter, in de polis stond, verstopt in de kleine lettertjes op pagina 47 van de polisvoorwaarden dat water van boven moet komen om de daaruit ontstane schade te vergoeden. Water dat “uit de grond komt” wordt aangemerkt als eau de source (bronwater). We hebben dus zelf maar flink de handen uit de mouwen gestoken!

  In reactie op: overschrijven op iban nummer #204973
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo Harry,
  Na meer dan 40 jaar bankieren bij banken in Frankrijk heb ik ook de nodige frustraties meegemaakt. Inmiddels bankier ik bij de CA maar daarnaast heb ik inmiddels sinds een jaar goede ervaringen met https://n26.com en overweeg om al mijn dagdagelijkse bankzaken over te hevelen naar deze bank.`De CA zal ik aanhouden voor de cheques en automatische afschrijvingen die al jaren lopen.

  In een kwartiertje heb je een bankrekening geopend en kun je aan de slag. Vergeleken met het banksysteem in Frankrijk is dit een science fiction-achtige verademing.
  https://www.youtube.com/channel/UCgSz2ISD8pguq5MXqU7h-XQ

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 33)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account