Noë

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 13,670)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: schotel uitrichten voor BVN #214630
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hier kunt u alles terug vinden om de schotel te richten.

   

  https://www.dishpointer.com/

  Succes.

  In reactie op: BVN stopt op Astra 1 19.2 #214614
   Noë
  Sleutelbeheerder

  En net als je alles geregeld hebt met je LNB’s gaat BVN weer terug naar de Astra satelliet 🙂

  Gelukkig had ik nog niks geregeld…

  https://www.bvn.tv/astra-satelliet/

  In reactie op: Herbouw verplichting #214601
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Vrienden van ons hadden een enorm stuk grond met een ruïne huis. Ze kampeerden er alleen de eerste jaren totdat er een washok en toilet werd gemaakt . De burgemeester kwam langs om te melden dat er nu herbouwd moest worden, wat dan ook maar gedaan werd.

  In reactie op: Lekkende septictank #214017
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Afgelopen dagen eindelijk kunnen starten met het probleem van de septic tank. Een aantal maanden afwezig geweest. Dat had als voordeel dat het openen van de tank nauwelijks stank opleverde.

  Ik heb het vloeistofniveau van het ‘schone’ water laten dalen door dit gedeeltelijk weg te pompen in de overstort. Ik heb er voor gekozen om het oude gat her te gebruiken, omdat het materiaal van de tank mij iets te brokkelig was om een nieuw gat te maken.

  Na alles goed gereinigd te hebben heb ik eerst een rand Sikaflex TS plus gelegd en daarna een pvc pijp van 100 mm in het gat aangebracht. Dit gat rondom goed afgedicht met Sikaflex. Dit laten aandrogen en daarna binnen-verloop 100-125 mm naar bocht- en pijp van 125 mm. Dit gestoken en afgekit in een de aanwezige gres-mof, die ingegoten in cement in de grond lag. Liever had ik deze ook vervangen, maar dan moest ik de vloer open hakken.

  Gezien de droogtijd van de kit, 24 uur per 2 mm, betekende dat gedurende het verblijf een andere oplossing gezocht moest worden voor het toilet…

  Bij een volgend bezoek zal blijken of de nieuwe constructie werkt.

   Noë
  Sleutelbeheerder

  We zijn aanbeland in 2020. Geen 90.000 mensen die wachten op FR rijbewijs, maar 300.000. Mijn vrouw had in 3 maanden bericht uit Nantes. En een dépôt de permis, enkele dagen daarna haar FR rijbewijs. Zij was met haar aanvraag later dan ik. Ikzelf heb een échange 12 maanden geleden aangevraagd, 6 maanden voordat het NL rijbewijs verliep. Ik vecht nu al zo’n half jaar met CERT en ANTS. Recent eindelijk iemand aan de telefoon gehad. Zij kon me vertellen dat mijn dossier nog steeds niet was aangeraakt en dat ik maar geduld moest hebben.
  Al die flauwekul die op de, overigens slecht toegankelijke sites van CERT en ANTS, wordt verkondigd kan ik met bovenstaand verhaal weerleggen. Een Russische roulette is het. Dinsdag een afspraak met een Défenseur des Droits en misschien daarna naar een advocaat (advocatuur die hier voltallig in hun 7e week staking verkeren). Intussen ligt mijn bedrijfje op apegapen, omdat ik me v.w.b. grotere afstanden niet mag verplaatsen, anders dan met de taxi.

  Veel sterkte (en geluk) toegewenst aan de nieuwe kandidaten!

  Gerard HELLEMAN

  In reactie op: Herbouw verplichting #214013
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Enkele jaren geleden kon ik ook een aantal percelen kopen van een buurman, met op een daarvan een ,vijftig jaar geleden, afgebrand huis. Bij de gemeente hebben ze me toen verteld dat in het natuurgebied waar het huis staat herbouw gewoon verboden is. Conclusie – vraag het bij de mairie.
  Een beetje inlezen via Google is ook nuttig, bv met “obligation de reconstruction maison apres sinistre“.
  Bij een notaris kun je eventueel nog informeren of een “sloopvergunning” in de ontbindende voorwaarden kan.

  wimb

  In reactie op: Als buitenlander een rekening openen bij een online-bank? #214010
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Bij N26 krijg je een Duits bankrekening nummer. Dat biedt dus geen voordeel ten opzichte van een Nederlandse rekening. Als je Nederlandse ING rekening niet werkt, dan werkt die van N26 ook niet.

  In reactie op: Als buitenlander een rekening openen bij een online-bank? #214009
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik heb ervaring met een N26 rekening. Mijn ervaring is dat het een prima gratis rekening is, alleen niet Frans. Het nummer begint met DE. Daar heb je dus niet zo veel aan, als je eenvoudig een Franse IBAN zou willen hebben.

  Maar…

  Ik heb een gewone Nederlandse rekening, en daar schrijft de EDF de stroomrekening vanaf, en ook de Franse belastingdienst betaal ik van dat Nederlandse nummer. Zonder problemen. Ik kan inmiddels digitaal aangifte doen en heb dus een ‘espace particulier’ op de Franse belastingdienst. Dat kon alleen maar nadat ik eenmaal aangifte had gedaan van huurinkomsten. Als je dat niet hebt en alleen maar taxe d’habitation en taxe fonciéres moet betalen, dan kun je jezelf niet registreren op https://impots.gouv.fr. Maar dat kan inmiddels veranderd zijn.

  De enige reden waarom ik een Frans bankrekeningnummer heb is voor het betalen van mijn 4G Internet abonnement bij Bouygues. Dat moet met een Frans IBAN.

  Verder betaal ik alles met mijn Nederlandse ASN rekening.

  En cheques? Cheques zijn van de vorige eeuw 😉

  In reactie op: Als buitenlander een rekening openen bij een online-bank? #214008
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Een paar keer las ik op dirt forum over de N26-bank (Franse versie), ik begreep dat je daar als buitenlander met een residence secondaire gemakkelijk online een rekening kan openen.

  Heeft iemand intussen ervaring met deze bank als het gaat om automatische afschrijvingen voor EDF, water, gemeentelijke belastingen, etc?

  Eerdaags komt er een Frans huis op mijn naam, vandaar de vraag.

  Eigenlijk zou ik dat allemaal het liefst vanaf mijn Nederlandse ING-bank doen, maar ik begrijp dat dat vaak tot gedoe en problemen leidt.

  In reactie op: Bijdragen Zvw, woonlandfactoren 2018 #214002
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Beste medelanders,

  Ik erger me ook blauw aan hoe we vwb de verdragsbijdrage geplukt worden door de nederlandse overheid.

  Ik betaal inmiddels een maximaal bedrag van circa 7500,- per jaar!!!! Absurd gewoon. En dat voor een veel slechtere dekking.

  Daar is weinig kennelijk aan te veranderen alhoewel ook ik grote twijfels heb aan de berekening van de woonlandfactor.

  Voor die berekening mogen alleen de basisverzekeringskosten dienen maar ik heb het bange vermoeden dat we hiermee belazerd worden en dat Frankrijk in zijn berekening de totale kosten inclusief uitkeringen op mutuelles meerekent.

  Deze worden immers ook door de uitvoerende instantie Ameli verwerkt?

  Daarom vraag ik iedereen om op de site van het CAK , waar je een vraag kan stellen online, deze situatie uit te leggen en opheldering te vragen over de berekening van de woonlandfactor. Als ik hierin gelijk heb zullen vele vragen minder snel onbenullig worden afgehandeld.

  Ik reken op jullie, laat op dit forum weten of u hieraan meedoet?

  groet Harry Zwolle

  h.zwolle@gmail.com

   

   

   

   

   

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213946
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Nog wat acties rond de Kerstdagen “Veel data voor weinig”

  SFR netwerk :RED 100 Go voor 12€ p/m zonder limiet en NRJ 200 Go voor 9,99€ voor 12 maanden.

  Bouygues 100 Go voor 14,99€ p/m zonder limiet of 50 Go voor 11,99€.

  Orange netwerk: Sosh 50 Go voor 9,99€ p/m voor 6 maanden.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213943
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Bouygues gebruikt meestal SMS om aanbiedingen naar ‘oude’ klanten te sturen. Aangezien je de SIM niet in een smartphone gebruikt zul je in webinterface de router moeten kijken of daar via de SMS aanbiedingen komen. Wellicht heb je het Bouygues zelfs verboden om aanbiedingen te doen? Je kunt dat zelf instellen in je ‘espace client’.

  Toen ik de opwaardering van mijn mobiele abonnement had geweigerd kwam ik kennelijk op de lijst ‘verdienen we te weinig aan’. Plotseling werd ik bijna dagelijks gebeld op mijn mobiel door iemand van Bouygues die me een ‘ligne fixe’ abonnement wilde verkopen. Gelukkig kun je ook daar weer een einde aan maken door het juiste vinkje te zetten in je ‘espace client’.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213942
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ok Rob. Bij Bouygues zie je geen aanbieding op dit moment maar hij is er wel. De BlackFriday aanbieding tot 2 dec zit een beetje verstopt maar zijn hier te vinden. Dus voor 12€ 50Go en in het weekeinde ongelimiteerd of 15€ voor 100Go p/m vaste prijs zonder verplichtingen. Modem gebruik toegestaan. Wie weet is het wat voor je.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213940
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Rob, wel bij een andere,  Red-by-sfr. BlackForfait, 100GO p/m voor 12€ p/m zonder bepaalde levensduur. SIM 10€. De aanbieding is wel tijdelijk, deze loopt zondagavond af.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213938
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Voor de koopjesjager deze zwarte vrijdag; 200 GB voor 9,90€ p/m 12 maanden, direct opzegbaar. SIM 10€. Dit bij NRJ Mobile op het SFR netwerk.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213936
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik krijg net een mail van Red-BY-SFR: ‘Black Friday’ aanbieding : 100 GB voor €12,-/maand. Vaste prijs zonder opzegtermijn. Dat is een mooie prijs voor zo veel data en daarmee zetten ze opnieuw de toon. Het wachten is op de reactie van Bouygues e.a.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213935
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Er zijn tientallen verschillende firmwares te vinden op internet, maar allemaal zonder enige uitleg of bronvermelding. Geen aanrader.

  Bij mijn weten kun je in de setup van de Huawei 315s  router instellen of die met 3G of 4G moet verbinden voor data of automatisch. Bij ‘auto’ zou je verwachten dat hij automatisch terugvalt naar 3G als 4G niet lukt, maar wellicht is een handmatige ingreep nodig als hij wel verbindt met de 4G mast , maar geen data krijgt. Een werkende 3G verbinding lijkt me te prefereren boven een niet-werkende 4G verbinding.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213932
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Bij mij had 4G ook ineens opgehouden te bestaan. Dat wil zeggen dat er zeker een half jaar geen of beperkt signaal was. Maar sinds dit najaar is het er weer, bijna tegelijk met een melding van Bouygues dat ik werd geüpgraded van 20 GB naar 40 GB voor voor €3,99 per maand extra. Ik heb er maar niet tegen geprotesteerd.

  Dat wegvallen van 4G is wel vervelend. Werkzaamheden, denk ik, maar echt een vinger heb ik daar niet achter gekregen.

  De router lijkt nu weer qua snelheid goed te werken, maar ik moet ‘m wel met een app op mijn telefoon of iPad met grote regelmaat opnieuw opstarten om verbinding met het internet te houden. Mijn Pavlov -reactie is dan kijken of er een update van de firmware beschikbaar is. Maar het zoeken van een update gaat het ding slecht af. Niettemin ben ik gelukkig met de snelheid en ga ik ergens de komende tijd mijn Orange-abo opzeggen. Hoewel … van de zomer was ik natuurlijk blij dat ik het nog niet had gedaan.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213931
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Telefonie via de Huawei B315-22 router is over 3G  en niet 4G. Het is dus niet vreemd dat telefonie werkt als 4G dat niet doet. 4G loopt lang niet zo snel vol als 3G, maar het kan uiteraard wel. In dat geval zal de provider moeten besluiten om je zendmast van extra capaciteit te voorzien. De provider is uiteraard op de hoogte als congestie optreedt.

  Het kan ook zijn dat er een technisch probleem is op die specifieke zendmast. Een zendmast vlak bij een supermarkt hier in de buurt heeft ook maanden een probleem gehad, want mijn telefoon kon geen verbinding maken met die mast terwijl ik zowat pal onder de mast geparkeerd stond om boodschappen te doen. Dat dit kennelijk maanden kan duren is wel zorgelijk.

  In reactie op: Aansluiting telefoon #213919
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Rob,

  Interessant, ja zou haast denken “laat maar zitten die ADSL” 😉
  Gisteren met Orange gebeld, kwam er zowaar door met het telefoonnummer van de vorige eigenaar.
  Kreeg een supersnel ratelende verkoper (kon hem amper bijhouden) aan de lijn die mij wel 4 keer heeft verteld dat ik beter een abonnement bij Orange kon nemen want zij schelden mij die enorme aansluitkosten (dat wordt door France Telecom gedaan zie hij..) kwijt van wel 150 euro, want monteur enzo… (ik vraag me af waar die voor nodig is als ik zelf mijn DTI aansluit)
  “Die andere providers lijken wel goedkoop, maar…”
  Ik kreeg het idee dat hij dacht iemand die matig Frans spreek is dom, die kan ik alles verkopen.
  Ik dacht het niet 🙂

  In reactie op: Aansluiting telefoon #213917
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hoi Rob,

  Oke, bedankt, zeer nuttige info.
  Kennelijk niet een site met de “normen” 😉
  Toch is ingewikkelder dan ik dacht dus.

  Kwam dit tegen: https://www.youtube.com/watch?v=uepdEcWoMgE

   

  P.S.
  Eerst maar eens Orange proberen te bereiken de de vraag dat ik een “nummer” wil.
  Er lijkt niet veel te zitten tussen “een nieuwe huis aansluiten” en een “bestaande aansluiting”.
  Bij de een krijg ik de vraag naar een permis de Construire bij de ander kom ik niet voorbij de “stemcomputer” zonder een telefoonnummer in te voeren lijkt het.

  In reactie op: Huurkoop met koopverplichting: kan dat niet? #213911
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Wannox en Bosbess, bedankt voor jullie reactie. Het lijkt er op dat de kopers hun eigen huis verkocht hebben, het voorlopig koopcontract wordt (als alles goed gaat) maandag getekend.

  In reactie op: Aansluiting telefoon #213908
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo Wannox,

  Hmm, daar had ik niet aan gedacht.
  De lijn is afgesloten als het goed is maar ik zal er toch eens een multimeter aan hangen.

  Bedankt voor de tip.

  Groeten Timo

  In reactie op: Aansluiting telefoon #213907
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Als kleurenblinde elektronicus let ik niet zo op die kleuren. Tussen twee draden zou je een spanning moeten meten. Vroeger was dat ongeveer 40 volt gelijkspanning. Die spanning is er echter alleen als het met de centrale verbonden is. Dus even meten en niet op de kleuren vertrouwen.

  wimb

  In reactie op: In- en uitloggen #213905
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hoi BosBess,

  Als je verwijderen van cookies bij afsluiten aan hebt staan wordt je uitgelogd als het goed is.
  Dat je ben ingelogd wordt namelijk in een cookie bijgehouden.

  Groeten Timo

  In reactie op: In- en uitloggen #213902
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik had hetzelfde vanaf de forum pagina, vanaf de home page kan ik wel inloggen.

  In reactie op: Huurkoop met koopverplichting: kan dat niet? #213898
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Mijn vriendin kocht een ander huis terwijl haar oude nog niet was verkocht. In Nederland neem je dan een overbruggings-krediet, zij nam dus de Franse versie een Prêt relay

  Dat lijkt mij de standaard oplossing, ik zou dus geen andere dingen bedenken die misschien problemen geven.

  wimb

  In reactie op: Construire en terre crue #213896
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Gaaf!

  Nu nog een DHZ-uitvoering daarvan op de markt brengen!

  In reactie op: Nieuwe houten schuurdeuren #213893
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Rob,

  Netjes opgelost!

  De planken zijn toch niet van eikenhout?

  Van Christian leerde ik dat alleen de balken van eikenhout mochten zijn, niet de planken, omdat de deur anders te zwaar zou worden.

  In reactie op: Nieuwe houten schuurdeuren #213890
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dank voor je reactie!

  Wij hebben nog de ouderwetse variant die naar buiten draait.

  Voordeel: ruimte binnen

  Nadeel: dicht slecht af, bij regen komt er water naar binnen

  De genoemde prijs is gebaseerd op grenen planken.

  Als ik dat vergelijk met jouw 1e link, dan is het prijsverschil wel heel groot. Al zijn mijn deuren natuurlijk wel 2x zo hoog. Daarbij wil ik zoveel mogelijk het oude uiterlijk handhaven. De deuren moeten dus ook naar buiten blijven draaien.  Gezien je informatie ga ik nog maar eens elders een prijsopgave opvragen.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 13,670)

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?