Fiscale spijtoptanten goed voor 2,65 mljrd

suisseFiscale spijtoptanten leveren de Franse schatkist over het jaar 2015 in totaal 2,65 miljard euro extra aan belastingen op. Het ministerie van financiën stelt dat dit te danken is aan de regularisatie van hun belastingaangifte door belastingplichtigen met een buitenlandse rekening die ze niet hadden opgegeven. Sapin, minister van financiën, stelt dat het in 85% van de gevallen om bankrekeningen in Zwitserland gaat.

Het ministerie van financiën zal in de begrotingswet voor 2016 extra ontvangsten van 2,4 miljard euro bijschrijven, dankzij de opgave door fiscale spijtoptanten van de buitenlandse bankrekeningen die eerder niet waren opgegeven, zo verklaarde vandaag maandag 28 september minister Michel Sapin.

Volgens Bercy bevond 85% van deze niet-aangegeven bankrekeningen zich in Zwitserland. De minister ziet daarin het bewijs dat de maatregel terecht was. Hij verwijst daarbij naar de service de traitement des déclarations rectificatives (STDR) (service om alsnog de belastingaangifte op orde te brengen) die ingesteld werd in juin 2013 om te bevorderen dat belastingontduikers uit eigen beweging om een regularisering zouden vragen.

De belastingplichtigen weten dat als ze nu geen aangifte doen, de aanpak morgen een stuk harder zal zijn, zo stelt de minister. Gezien het feit dat de samenwerking met Zwitserland nu vruchten heeft afgeworpen, gaat hij ervan uit dat het bankgeheim ofwel het fiscaal geheim, in 3 a 4 jaar afgelopen zal zijn.

Voordat de toestroom van aanvragen door fiscale spijtoptanten vanaf 1 juni op gang kwam, zijn er zeven interregionale teams opgericht om de STDR te ontlasten. De teams zitten in Parijs, Vanves, Saint-Germain-en-Laye, Straatsburg, Bordeaux, Lyon en Marseille.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account