Einde van de wereld: bergpiek Bugarach gesloten voor overlevers

Bugarach
Op 21 december van dit jaar zal de wereld vergaan, zoals algemeen bekend is. Groepen ‘verlichten’ menen echter dat overleving mogelijk is op de bergpiek Bugarach (Aude) en zijn onderaardse gangen. Het willen ontkomen aan de apocalyps zal voor een grote toestroom zorgen in de omgeving van de berg met alle gevaren van dien.

Het gebied is volstrekt niet berekend op de komst van mensenmassa’s, reden waarom de prefect van Carcassonne nu al besloten heeft dat de toegang tot het gebied drie dagen vóór de ondergang van de wereld zal worden afgesloten en ook nog een of twee dagen na de 21e december in het geval de bewoning op aarde nog mogelijk is gebleken.

De autoriteiten zijn voornamelijk bezorgd over de toestroom van de media en de toeristen en nieuwsgierigen. Hun aantal zal vele malen groter zijn dan die van de esoteristen, is de verwachting. Van hun kant zijn nog geen signalen vernomen dat op hun komst moet worden gerekend. Toch zullen rond de 21e december enkele honderden gendarmes en pompiers achter de hand worden gehouden. Het dorpje Bugarach in het massief van Corbières is toeristisch bekend dank zijn de bergpiek aldaar, een rotspartij die tot 1230 meter hoogte reikt. Om daar te vertoeven in december kan gevaarlijk zijn wegens de smalle wegen en paden, die volstrekt niet geschikt zijn om grote groepen te tolereren. Het kan koud zijn en glibberig.

De burgemeester van Bugarach is persoonlijk verantwoordelijkheid voor de veiligheid van het publiek in zijn gemeente. Hij heeft enkele keren – tevergeefs – om de inzet van het leger gevraagd voor het geval er problemen rijzen. Dat is niet gelukt. Bovendien is het niet zo verstandig om er zo veel over te spreken, het verschijnsel van self fulfilling prophecy (prophétie auto-réalisatrice) kan negatief uitpakken. Hoe dan ook, de autoriteiten nemen de zaak serieus, want de naam Bugarach en zijn pech is al jaren onderwerp van geruchten doordat de Maya-kalender Bugarach als enige plaats ter wereld heeft aangeduid die op 21 december gespaard zal blijven.

De plek, temidden van het leefgebied van de Katharen, is altijd al bijzonder geweest door de eigenaardig gevormde bergpiek, van waaruit met een vliegende schotel naar dimensies elders kan worden verhuisd. In de krochten van het magnetische gebergte wordt het gebrom van motoren gehoord. Mystiek en esoterie waren al sinds mensenheugenis rond in het gebied. In april van dit jaar hebben Duitse wandelaars in de omgeving van de berg nog enkele ufo’s (ovnis – objet volant non identifié) waargenomen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account