Economische groei Frankrijk: nul

3634892-5311119Ondanks de positieve voorspellingen van de regering is volgens de laatste cijfers van de Insee de economische groei in het tweede trimester in Frankrijk op nul blijven steken, zo is vandaag 14 augustus 2014 bekend gemaakt. Vier ministers zijn teruggekomen van hun vakantie om uitleg te geven over deze slechte resultaten.

Michel Sapin, Stéphane Le Foll, regeringswoordvoerder, Najat Vallaud-Belkacem, minister van Steden, sport en vrouwenrechten en Kader Arif, belast met oud-strijders staan paraat om de boodschap van de regering over te brengen: met name het voornemen van de regering om haar beleid te handhaven.

Minister van Financiën Michel Sapin erkent het gebrek aan groei en is voor een aanpassing aan budgettaire regels van Europa. In ‘Le Monde 1’  geeft hij aan dat Frankrijk dit jaar een groei van 0,5% in plaats van de verwachte 1% zal bereiken, en hij geeft aan voor 2015 niet te geloven in een groei van meer dan 1%.

Het feit dat de voorspelde 1% niet uitkomt, ligt volgens de minister niet alleen aan het regeringsbeleid, maar evenzeer aan de foute voorspellingen door de FMI, de OCDE en de Europese commissie, die door de realiteit zijn ingehaald. Ook geeft hij de schuld aan Europa, waarbij hij benadrukt dat zelfs de groei van Duitsland is gestopt. Minister Najat Vallaud-Belkacem komt met dezelfde argumenten en benadrukt dat alle obervatoren betere cijfers hadden verwacht. De slechte situatie vraagt om een aangepaste monetaire politiek van Europa, zo stelt de minister. Staatssecretaris Kader Arif bevestigt dat de hervormingspolitiek gehandhaafd moet blijven, en het investeringsklimaat moet worden versterkt. Voor 2015 moet het budget worden aangepast. Bron: le Figaro, le Monde

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account