Drones

DronesTegenwoordig hebben veel mensen er een: een drone. Je kunt ze bestellen op het internet en er dan vervolgens allerlei onderdelen aan hangen, zoals camera’s. Normaal gesproken worden ze gebruikt voor het inspecteren van industriële gebieden, landbouwgebieden of gewoon als recreatie. Hang er een camera aan en hij kan dienst doen om de omgeving te verkennen, foto’s van uw landgoed te maken, maar ook vaak als buitenspeelgoed (voor middelbare heren). Er zitten wel wat (wettelijke) haken en ogen aan.

Een drone is, volgens de regels, een vliegmachine met niemand aan boord. De maat en het gewicht kunnen variëren van 0,02 tot meer dan 150 kg.

Hoewel de toegang tot het luchtruim vrij is onder een hoogte van 150 meter, moeten er toch bepaalde regels in acht genomen worden. Zo is het vliegen beperkt tot gebieden buiten de bebouwde kom en buiten plaatsen waar veel mensen of dieren zijn, buiten zones die dichtbij vliegvelden liggen of vliegroutes.

Vliegen in de bebouwde kom wordt alleen toegestaan als het gaat om een commerciële activiteit gaat, zo zegt men bij de Direction générale de l’aviation civile (DGAC). En dan nog is het nodig om een theoriecursus te volgen en te bewijzen dat men het vliegen van het apparaat technisch onder de knie heeft. Recreatief vliegen is alleen toegestaan op afgesloten gebieden of speciale terreinen voor modelvliegers.

De bestuurder van een drone is verantwoordelijk voor schade die door de drone wordt veroorzaakt, of door onderdelen die aan de drone bevestigd zijn. In de meeste gevallen wordt die schade niet door de verzekering gedekt. Er zijn al gevallen gemeld van mensen die zo’n ding op hun hoofd kregen.

Drones kunnen zoals gezegd worden uitgerust met een of meer camera’s of met een smartphone. Als u dat leuk lijkt, bedenkt u dan wel dat op het fotograferen van een persoon op diens privéterrein zonder diens toestemming, bijvoorbeeld met behulp van een drone, u een jaar gevangenisstraf en € 45 000 boete kan komen te staan…

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account