Boetes voor buitenlandse verkeersovertreders nu geregeld

gendarmerie4De Europese lidstaten hebben tot 7 november de tijd om de Europese richtlijnen rond het beboeten van verkeersovertredingen van buitenlanders in nationale wetgeving om te zetten. Woensdag 17 juli is dat in Frankrijk gebeurd door middel van een publicatie in de staatscourant, le Journal officiel. Frankrijk kan buitenlandse (Europese) automobilisten en motorrijders bekeuren die verkeersovertredingen begaan, maar niet zijn aangehouden om de boete ter plekke te betalen.

Frankrijk stuurt dan de bon naar het woonadres van de buitenlandse verkeersovertreder. En andersom, Fransen die in een ander Europees land in de fout gaan, krijgen van de autoriteiten van dat land de bon als de overtreder niet ter plekke de boete heeft voldaan. Ierland, Engeland en Denemarken doen nog niet mee met de Europese regeling. Niet alle verkeersovertredingen vallen onder de regeling, het gaat om acht van de meest voorkomende fouten: te  hard rijden, geen veiligheidsgordel dragen, door het rode licht rijden, dronken achter het stuur zitten, rijden onder invloed van drugs, het niet dragen van een helm voor motorrijders, het rijden op een verboden weg en het telefoneren of anderszins rommelen met communicatieapparatuur tijdens het rijden.
Ook op ander gebied komen er in Frankrijk wat veranderingen op het gebied van het uitdelen van bekeuringen. Het niet betalen van parkeergeld wordt uit de strafsfeer gehaald. De burgemeesters mogen voortaan de hoogte van de parkeergelden zelfstandig vaststellen en ook de daarbij behorende boete bij het niet betalen. Op het ogenblik wordt het niet betalen bij parkeren als overtreding gezien en landelijk beboet met € 17 als direct wordt afgerekend. Jarenlang was dat € 11.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account