Bij langdurige droogte zuinig met (leiding)water

droogte7

Het Ministerie van Duurzame Ontwikkeling heeft de website Propluvia in gebruik genomen, waarmee het publiek zich op de hoogte kan stellen van de restricties van het waterverbruik die zijn afgeroepen door de prefecten. Op het ogenblik moeten 42 departementen deze beperkingen ondergaan.

Voor 20 geldt de fase ‘crisis’ (algeheel sproeiverbod, ook voor de landbouw), voor 8 heerst de fase versterkte waakzaamheid (sproeiverbod voor particulieren en beperking van het watergebruik door de boeren.) Voor de overige departementen gaven de prefecten de fasen ‘alerte’ en ‘vigiliance’ aan. Het grote publiek is niet vaak goed op de hoogte van het uitvaardigen van de vier vormen van de prefectorale arresten. Vandaar de interactieve website, waarop in detail en actueel de gebieden staan aangegeven met hun waterbeperkingen.

De vier niveaus van de beperkingen zijn vigilance (informatie en aansporing aan particulieren en bedrijfsleven om zuinig om te springen met water), alerte (beperking van het watergebruik voor agrarische doeleinden tot maximaal 50% of een verbod van 3,5 dagen per week om te sproeien; voor particulieren het beperken van het sproeien van tuinen en het wassen van auto’s), alerte renforcée (beperking van het watergebruik voor agrarische doeleinden met meer dan 50%, sterke beperking van het sproeien van tuinen en autowassen eventueel oplopend tot een verbod daarvan), crise (verbod op niet-dringend waterverbruik, ook voor de landbouw; alleen water voor doeleinden van gezondheid, veiligheid, drinkwatervoorziening en reiniging mag dan worden gebruikt.)

Op dit moment is vooral het Westen van Frankrijk getroffen door opmerkelijke droogte. De tekorten doen zich vooral voor in het midden van de regio Midi-Pyrénées, het reliëf van Pyrénées-Orientales, het kustgebied van Hérault, gebieden rond Marseille en Aix-en-Provence in Bouches-du-Rhône, rond Nice in Alpes-Maritimes, bij Bonifacio (Zuid-Corsica) en plaatselijk in Gard, Ardèche en Drôme.
(25.08.12)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account