Bestrijding terrorisme: een driejarig plan

bestrijding terrorismePremier Manuel Valls heeft gisteren een driejarig plan ter bestrijding van het terrorisme aangekondigd, waarbij een groot aantal nieuwe banen zal worden gecreëerd. Er is 425 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Valls presenteerde het plan gisteren aan de belangrijkste ministers van zijn kabinet. Het moet een antwoord geven op het djihadistische terrorisme, dat Frankrijk op 7, 8 en 9 januari trof. Ongeveer 300 personen zullen in de gaten gehouden worden in de strijd tegen het terrorisme. Er worden juridische maatregelen genomen om operaties op het Franse grondgebied mogelijk te maken. Valls wil de juridische capaciteit voor de inlichtingendiensten versterken. De betreffende wet zal begin maart in het parlement behandeld worden.

In het plan is inbegrepen de aanschaf van wapens en zwaarder materieel, kogelvrije vesten, helmen, voertuigen, digitale instrumenten en zelfs een website die gewijd is aan de strijd tegen de werving van djihadisten. De diensten die belast zijn met analyse en onderzoek van terroristische netwerken zullen worden versterkt. Ook zal de samenwerking tussen de verschillende diensten worden verbeterd.

Voor wat betreft het afnemen van de Franse nationaliteit van de dragers van een dubbele nationaliteit schaart Valls zich achter een beslissing van het Conseil constitutionnel, aanstaande vrijdag. Een andere mogelijkheid is het opleggen van het label ‘indignité nationale’ aan terroristen waarvan het niet mogelijk is om ze uit te zetten – iets dat na de tweede wereldoorlog aan collaborateurs met de Duitse bezetter ten deel viel.

Er is 60 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de misdaadpreventie, voor anti-radicaliserende maatregelen, individuele begeleiding en reclassering in elk van de departementen. 60 islamitische geestelijk begeleiders zullen worden toegevoegd aan de 182 bestaande, en hun subsidies zullen worden verdubbeld.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account