BELEID VAN HOLLANDE TOEGELICHT

HOLLANDE-FrancoisTijdens zijn persconferentie in de namiddag van 14 januari heeft Francois Hollande een aantal van zijn voorgenomen beleidsmaatregelen nogmaals onder de loep genomen. Opmerkelijk was zijn antwoord op de vraag of Valerie Trierweiler nog steeds zijn partner is: wat zich in het privéleven voordoet, moet privé blijven, aldus Hollande. Hij verklaarde zich bijzonder boos, maar ziet voorlopig af van juridische stappen tegen het tijdschrift ‘Closer‘. Voor 11 februari, wanneer de president naar de V.S. afreist, zal hij een verklaring afgeven.

Tweede belangrijke punt is dat van de Sociaaldemocraat Hollande. Hij benadrukte nogmaals dat zijn beleid gebaseerd is op reformisme, uitgedrukt in het zoeken naar compromissen en een economie van ‘aanbod’. Zijn beleidsplan, het pacte de responsabilité met het bedrijfsleven zal op 21 januari officieel gelanceerd worden en in het najaar in de Assemblée onderwerp zijn van debat.

Verder beloofde Hollande in de periode tot 2017 een stimulans aan het bedrijfsleven te geven met een verlichting van de sociale lasten van in totaal 30 miljard euro. Hoe dit gefinancierd gaat worden preciseerde hij niet. Wel beloofde hij dat de maatregelen niet op de Franse huishoudens verhaald zullen gaan worden.

Om verder te bezuinigen zal er maandelijks een commissie rondom Hollande bijeenkomen om prioriteiten te stellen. Ook zullen er nieuwe stappen worden gezet richting decentralisatie naar de 22 regio’s van Frankrijk, met als doel vergroting van de efficiëntie en beperking van de collectieve uitgaven.

Samenwerking met Duitsland acht de president van groot belang – de twee landen zouden een motor voor de Europese economie kunnen vormen. Als voorbeeld noemde hij de oprichting van een Frans-Duits energiebedrijf naar het model Airbus. Hij roept de andere Europese landen op zijn voorbeeld te volgen en samenwerking te zoeken rondom grotere projecten en zal zich verzetten tegen hen die een eind willen maken aan Europese samenwerking, aldus de President de la République.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account