Frankrijk gebukt onder agressieve clowns

pipoFrankrijk gaat de laatste maanden gebukt onder agressie door clowns. Zonder gekheid kan het u overal in Frankrijk zomaar gebeuren dat u slachtoffer wordt van een aanval door een paljas. Het komt zelfs zo vaak voor dat de minister van Binnenlandse Zaken er een speciale vergadering voor moest uitroepen met politie en gendarmerie, in een poging om een einde te maken aan dit verschijnsel, dat begonnen is als een uit de Verenigde Staten geïmporteerd geintje.

Geïnspireerd door horrorfilms verkleden tieners zich als clown en gaan de straat op, bij voorkeur ’s nachts, om argeloze voorbijgangers te laten schrikken door ze te bedreigen met een mes, een bijl, en zelfs een kettingzaag. Vervolgens plaatsen ze de opnames van de scène op het internet.

Op Franse Facebook-pagina’s doen geruchten de ronde dat hordes clowns vanavond tot de aanval zullen overgaan. Sinds enkele weken worden de berichten grimmiger en grimmiger en in heel Frankrijk is er sprake van een soort clowns-psychose. Afgelopen week is er in een van de Parijse banlieues een puber van 14 gearresteerd die in clownscostuum een vrouw probeerde aan te vallen. De vrouw kwam er met grote schrik vanaf. In Besançon deed een student aangifte nadat hij door een clown met een hakbijl was verwond. In de Hérault heeft een clown een auto beschadigd en in Palavas-les-Flots, Thézan-lès-Béziers en Cessenon-sur-Orb hebben automobilisten aangifte gedaan van bedreigingen door een clown. Een voetganger van 35 jaar werd door 3 clowns met ijzeren staven geslagen die daarna zijn mobiele telefoon stalen. De oudste clown, een man van 18 jaar, is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf en gaf later toe dat hij in een dronken bui gehandeld had. In Douai heeft de politie een journalist de wacht aangezegd die jongeren overhaalde zich als clown te vermommen en argeloze voorbijgangers te laten schrikken voor een reportage. Een groep ‘clowns-kidnappeurs’ op facebook mocht rekenen op 75.000 ‘likes’.

‘Echte’ clowns vrezen voor bederf van hun imago. Inmiddels is er een anti-clown-beweging op gang gekomen en voor confrontaties wordt nu gevreesd. In veel departementen zijn maatregelen getroffen. Een parade van Zombies, inmiddels een jaarlijkse traditie in Lille, die vanavond Halloween-avond zou worden gehouden, wordt dit jaar voor het eerst verboden. In de Haute-Garonne en in de Tarn heeft de Prefectuur opgeroepen tot waakzaamheid en benadrukt dat op het gemaskerd bedreigen van een medeburger, zelfs met een namaakwapen, gevangenisstraf staat. In Vendargue, een voorstad van Montpellier, heeft burgemeester Pierre Dudieuzère het dragen van clowns-kostuums zelfs tijdelijk verboden.

Mocht u vanavond weer eens verkleed bij uw buren willen aankloppen, dan kunt u uw clownskostuum dus beter in de verkleedkist laten zitten.

 

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account