2014 meest succesvolle jaar voor McDonalds in Frankrijk

MacDoDe Franse McDonald-restaurants beleven een ongekend succes. Het Franse filiaal is zelfs het meest succesvolle ter wereld. De verkoop van hamburgers en ander fast-food is de laatste maanden met 4,8 % toegenomen. In 2013 leverde de verkoop onder de vlag van McDonalds 4,46 miljard euro op in Frankrijk.

Voor een deel is dit het resultaat van de opening van nieuwe McDo-restaurants. Een andere grond voor het succes is de efficiëntie en de rentabiliteit per restaurant, die in Frankrijk na de V.S. de beste is.

Ondanks de voortdurende crisis kent de verkoop van hamburgers een constante groei, ook in het gastronomische Frankrijk, waar de restaurants van McDo sinds 1979 bijzonder rendabel zijn. Het geheim is de aanpassing aan de Franse cultuur, o.a. door de reeks producten, de recepten, de inrichting van het restaurant en ook de service die aangepast is aan de verwachtingen van Fransen. Er wordt onder meer Frans rundvlees gebruikt, Franse AOC-kaas en de salade is afgestemd op de Franse smaak.

Ook in traditionele restaurants en in restaurants met bekende chefs worden tegenwoordig hamburgers geserveerd. Geen probleem voor McDonalds, integendeel: het bedrijf juicht het juist toe dat en eerlijk en neutraal kwaliteitsproduct de waardering krijgt die het verdient. Bovendien komt een verspreiding van het aanbod de concurrentie alleen maar ten goede.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account