2 Miljard euro voor bestrijding belastingfraude

Bernard Cazeneuve, Staatssecretaris van Budgetzaken, verklaarde woensdag in de l’Assemblée Nationale dat sinds juni  2013 11.000 belastingplichtigen die hun buitenlandse bezit niet hadden opgegeven, alsnog een aanvraag voor een regularisatie bij de fiscus hebben ingediend.

Bernard-Cazeneuve_pics_809Dit komt neer op een potentiële belastingontvangst van meer dan een miljard euro, een hoger bedrag dan was voorzien. In de begroting van 2014 heeft het Ministerie 2 miljard euro gereserveerd om de belastingontduiking aan te pakken, zowel bij de bedrijven als bij particulieren.

Deze ‘spijtoptanten’ wilden profiteren van een circulaire van 21 juni, waarin aangekondigd werd dat de strafmaatregelen voor degenen die alsnog hun zaken wilden regelen, versoepeld zouden worden. De boete komt neer op 30% voor actieve fraudeurs en 15% voor passieve fraudeurs, die bijvoorbeeld door een erfenis buitenlands kapitaal in hun bezit hebben gekregen, terwijl de boete normaal gesproken 40% bedraagt. De boete komt overigens bovenop een straf van 3% van het verborgen vermogen van de actieve fraudeurs en 1,5% voor de passieve.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Bernard Cazeneuve het feit dat de huidige regering er hoe dan ook voor zal zorgen dat de fraudeurs hun verantwoordelijkheid nemen en de belasting zullen betalen die zij ‘aan de natie verschuldigd’ zijn. Overigens hebben bezitters van buitenlandse bankrekeningen niet veel keus : de Zwitserse banken dreigen zelfs al met sluiting van de rekeningen als de rekeninghouders hun bezit niet uit zichzelf aangeven, voordat ze overgaan tot het automatisch uitwisselen van bankgegevens met Frankrijk.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account